adscode
adscode
adscode

Borsa İstanbul Güne Hafif Düşüşle Başladı

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne hafif bir düşüşle başladı. Bankacılık ve holding endekslerinde değer kayıpları yaşandı. Altın fiyatlarındaki hareketlilik devam ediyor.

Borsa İstanbul Güne Hafif Düşüşle Başladı

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,02 azalışla 11. 089,16 puandan başladı. Bankacılık endeksi yüzde 0,34 ve holding endeksi yüzde 0,06 değer kaybetti. Sektör endeksleri içerisinde en çok kazandıran yüzde 0,69 ile taş, toprak, en fazla kaybettiren yüzde 0,94 ile menkul kıymet yatırım ortaklığı oldu. Altının ons fiyatı bugün saat 10:00 itibariyle 2,372 dolardan işlem görüyor. Düne göre değişim oranı %-1. 06. 25 Temmuz 2024 güncel gram altın fiyatı düne göre yüzde -0. 50 düşüş gösterdi.

Moody’s kredi derecelendirme kuruluşundan iki kademeli not artışını değerlendiren Ekonomist Mustafa Aşkın, bunun yansımalarının orta uzun vadede hissedileceğine dikkat çekti. Bu gelişmenin olumlu yansımaları olacağını dile getiren Aşkın, yıl sonuna doğru enflasyonda düşüş ile yabancı yatırımcının da geleceğini vurguladı. Yabancı yatırımcı gelişleri ile borsada rekor seviyelerde tahminlerde bulunan Aşkın, borsanın destekleyici unsurlara ihtiyaç duyduğunu da vurguladı.

Merkez Bankası’nın politika faizini yüzde 50 seviyesinde sabit tutması ve karar metnindeki net duruşun devam edeceğini ifade eden Ekonomist Mustafa Aşkın, enflasyonla mücadelede adım adım ilerlenmesi gerektiğinin altını çizdi.

Aşkın, ekonomide dezenflasyon sürecine girilmesi ile para politikasına ilişkin düzenlemeler beklediğini ancak henüz bu adımlar için erken olduğunu belirtti. Faiz indirim konuşulması için erken olduğunu dile getiren Aşkın, karar metnini ve Merkez Bankası’nın duruşunun piyasaya pozitif yansıdığını söyledi. Ekonomist Mustafa Aşkın, altında hızlı hareketlerin düzeltme seviyeleri getirdiğini belirtti. Teknik düzeltmenin altını dinlendireceğini söyleyen Aşkın, altında hikayenin ABD seçimleri ile devam ettiğini dile getirdi.

Trump’ın ekonomi politikaları ve jeopolitik riskleri göz önünde bulundurarak açıklamalarda bulunan Aşkın, merkez bankalarının faiz indirimlerini ötelediğinin de altını çizdi. Aşkın, ons altında 2450 seviyesinin aşıldığında 2500 seviyelerine gidebileceğini dile getirdi.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder