adscode
adscode
adscode

'Borsada 30 yıldır görülmemiş yükseliş olacak'

Ekonomi - Wells Fargo, Fed’in faiz indirimlerinin borsalara beklentilerin üzerinde iyi geleceğini öne sürüyor.

'Borsada 30 yıldır görülmemiş yükseliş olacak'

Wells Fargo strateji şefi Paul Christopher, Fed'in faiz oranlarını düşürmesinin ardından hisse senetlerinin 30 yıldır görülmemiş bir yükselişe geçeceğini söylüyor.

Christopher, bugünün piyasası ile hisse senetlerinin patladığı ve S&P 500'ün 77 kez tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığı 1995'in piyasası arasındaki benzerliklere işaret ediyor.

EYLÜL’DE 50 BAZ PUANLIK FAİZ İNDİRİMİ

Insider’dan Jennifer Sor’un haberine göre, Christopher, yatırımcıların benzer bir ortamla karşı karşıya kalabileceğini söylüyor ve bunun nedeninin enflasyonun düşmesi ve ekonominin ‘çökmemesi’ olduğunu belirterek Ticaret Bakanlığı’nın ikinci çeyrekte GSYİH'nın yıllık bazda yüzde 2,8 oranında arttığı tahminini kanıt olarak sunuyor.

Christopher yaptığı açıklamada, Fed'in yeterince proaktif olabilirlerse gayet iyi bir konumda olduklarını söylüyor ve merkez bankacılarının Eylül ayında 50 baz puanlık bir faiz indirimi yapacağını ve ardından yıl sonuna kadar ‘birkaç faiz indirimi daha’ yapacağını savunuyor. Christopher, “Ekonomiyi yumuşatmak için hala iyi bir şansımız var” diye ekliyor.

Merkez bankacıları Mart 2022'de enflasyonu düşürmek için faiz oranlarını artırmaya başladığından beri piyasalar gözlerini Fed’in yapacağı faiz indirimlerine dikmiş durumda. Ancak enflasyon 2022 yazından bu yana zirvede değil. Çalışma İstatistikleri Bürosu, Temmuz ayında enflasyonun bir önceki yıla göre yüzde 2,9 oranında arttığını belirtti.

DAHA FAZLA OYNAKLIK SONRASI BELİRGİN KAZANÇLAR

Christopher, Wells Fargo'nun gelecek birkaç ayda hisse senetlerinde daha fazla oynaklık beklediğini ve jeopolitik gerginliklerden ve başkanlık seçimlerinden kaynaklanan belirsizliklere işaret ettiğini söylüyor. Christopher, “Fed’in politikayı uygun şekilde gevşeteceği varsayıldığında, bu dönem yatırımcılar için bazı önemli kazançlar getirebilir” diyor.

Christopher, daha düşük kısa vadeli faiz oranlarının, finansal kurumların mevduatta daha fazla kazanç elde ederken teknoloji şirketlerinin kazançlarının artmasıyl, büyük olasılıkla finansal ve teknoloji hisselerine fayda sağlayacağını söylüyor ve “Bu iki eğilim tam olarak 1995'te olan şey” diyor. Christopher, “1995 yılında teknoloji devralana kadar finansallar öncülük etti ve ardından hisse senetlerinde genel bir döngüsel hareket oldu. Bahsettiğim sektörlerde kesinlikle büyük sermayeli şirketlere ağırlık vereceğiz” şeklinde konuşuyor.

Çoğu hisse senedi tahmincisi, yatırımcıların Fed faiz indirimlerini ve ABD ekonomisinin gücünü izlemesiyle gelecek aylarda daha fazla dalgalanma bekliyor. New York Fed ekonomistleri ise, ekonominin gelecek Temmuz ayına kadar resesyona girme olasılığının yüzde 56 olduğunu söylüyor.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder