adscode
adscode
adscode

Borsada Yabancı Satışları Sürecek mi?

Yerli kurumsal yatırımcıların düşük değerlemeleri alım fırsatı olarak gördüğü borsada, yabancı satışlarının devam edip etmeyeceği merak konusu.

Borsada Yabancı Satışları Sürecek mi?

Yerli kurumsal yatırımcılar, uzun vadede değerlemeleri düşük buldukları için borsadaki düşüşü alım fırsatı olarak değerlendirdi. Ancak yabancı yatırımcıların satışları devam ediyor. Mehmet Şimşek'in açıklamalarıyla birlikte borsadaki düşüş yüzde 2,5'in üzerine çıktı ve yabancıların çıkışı sürüyor. Yabancı yatırımcılar satış yaparken, emeklilik fonları alım yapıyor. Ancak bu alımların güçlü olmadığı görülüyor. Endeksin günlük yüzde 2,5'in üzerinde gerilemesi, bu durumu teyit eder nitelikte. Ancak piyasanın genel konjonktürü olumlu ve hisselerdeki kısa süreli gerilemelerin alıcıları tekrar güçlendirmesini bekliyoruz. Borsadaki yatırımcıların radarında olan hisseler arasında Fenerbahçe Futbol, T. Tuborg, Nurol GMYO, Galatasaray Sportif ve Göknur Gıda gibi yükselişte olan hisseler bulunuyor. Düşüşte olan hisseler arasında ise Agrotech Teknoloji, İdealist GMYO, Bayrak Taban Sanayi, Good-Year ve Politeknik Metal öne çıkıyor.

Bugün piyasalarda Euro Bölgesi TÜFE ve İşsizlik Oranı verileri açıklanacak, Powell ve Lagarde ekonomik değerlendirme konuşması yapacak ve ABD'de JOLTS Açık İş Sayısı verisi duyurulacak. Borsada yatırımcı ilgisi artarken, emeklilik fonlarındaki en iyi performans gösteren fonlar ve şirketler de dikkat çekiyor. Yatırım fonlarına olan ilginin artmasıyla birlikte, yüksek getirili fonlar ve şirketler yatırımcıların radarında yer alıyor.

Özetle, borsadaki hareketlilik devam ederken, yatırımcıların dikkat etmesi gereken noktaları analiz etmek ve piyasadaki gelişmeleri takip etmek önemli olacaktır. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder