adscode
adscode
adscode

Bozova Fayında Yürütülen Paleosismolojik Proje Hakkında Bilgiler

İçişleri Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından desteklenen, Dokuz Eylül Üniversitesince yürütülen 'Türkiye Diri Faylarının Paleosismolojik Özelliklerinin Belirlenmesi' projesi Şa

Bozova Fayında Yürütülen Paleosismolojik Proje Hakkında Bilgiler

İçişleri Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından desteklenen, Dokuz Eylül Üniversitesince yürütülen 'Türkiye Diri Faylarının Paleosismolojik Özelliklerinin Belirlenmesi' projesi Şanlıurfa ve Adıyaman'dan geçen Bozova fay hattında sürdürülüyor.

Proje çalışmaları, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Deprem Araştırma ve Uygulama Merkez (DAUM) Müdürü Doç. Dr. Ökmen Sümer başkanlığında yürütülüyor. Proje kapsamında, Bozova fay hattının geçmişine bakılarak ileride oluşabilecek depremler hakkında bilgi ediniliyor. Yaklaşık 20 yıldır deprem konusunda çalışmalar yürüten Doç. Dr. Ökmen Sümer, bölgede devam eden çalışmalar hakkında bilgi verdi. Bozova Fayı'nın Atatürk Barajı'na yakın olması nedeniyle projenin bu fay hattına odaklandığını belirtti. Proje kapsamında fay hattının deprem tarihçesi incelenerek, olası riskler belirlenecek. Şu an için herhangi bir korkulacak durumun olmadığını belirten Sümer, fayın barajı kesmediği için birazcık rahat olduklarını ifade etti. Ancak proje tamamlandıktan sonra olası riskler ve alınması gereken önlemler değerlendirilecek. Bozova Fayı üzerinde yürütülen bu proje, önemli bilimsel verilerin elde edilmesine ve olası deprem risklerinin belirlenmesine katkı sağlayacak.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin