adscode
adscode
adscode

Brent Petrol Fiyatlarındaki Dalgalanma Devam Ediyor

Yükselen petrol fiyatlarındaki kısmi artışta piyasa konsolidasyonu ve dip alım aktivitesi etkili olurken, fiyatlar, küresel arz fazlalığı ve zayıf talep beklentileri karşısında temkinli davranmalarıyla baskılanıyor.

Brent Petrol Fiyatlarındaki Dalgalanma Devam Ediyor

Dün Brent petrolün varil fiyatı, 83,22 dolara kadar yükselse de günü 82,4 dolar seviyesinde tamamladı. Saat 09. 35 itibarıyla Brent petrolün varil fiyatı kapanışa göre yüzde 0,06 artarak 82,45 dolara yükseldi. Aynı dakikalarda Batı Texas türü ham petrolün varili 78,39 dolardan alıcı buldu.

Petrol fiyatlarındaki kısmi artışta piyasa konsolidasyonu ve dip alım aktivitesi etkili olurken, fiyatlar, piyasa oyuncularının küresel arz fazlalığı ve zayıf talep beklentileri karşısında temkinli davranmalarıyla baskılanıyor. Amerikan Petrol Enstitüsü bugün ABD ham petrol stok tahminlerini açıklayacak. Piyasa beklentisi stokların 700 bin varil artacağı yönünde. Geçen yıl ekimden bu yana İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sürerken bölgede ateşkes çabaları uluslararası boyutta ilerliyor. Dün Katar Dışişleri Bakanı ile İngiliz mevkidaşı Gazze'deki durumu ve İsrail'in Gazze saldırılarının son bulması için sarf edilen çabaları ele aldı. İsrail Başbakanı Netanyahu'nun ABD Başkanı Biden'la görüşmesi ve ateşkes görüşmeleri de gündemde. Brent petrolde teknik olarak 83,22 ile 84,84 dolar aralığının direnç olduğu belirtiliyor.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder