adscode
adscode
adscode

Brent Petrol Fiyatlarındaki Değişimler

Brent petrol fiyatlarında yaşanan gelişmeler ve etkileyen faktörler

Brent Petrol Fiyatlarındaki Değişimler

Dün Brent petrolün varil fiyatı, 82,23 dolara kadar yükseldi ancak günü 81,71 dolar seviyesinde tamamladı. Bugün ise fiyatlar saat 09. 44 itibarıyla yüzde 0,7 azalarak 81,14 dolara geriledi. Orta Doğu'da yaşanan ateşkes beklentileri ve Çin'in düşen petrol talebine ilişkin endişeler, fiyatların düşüşünde etkili oldu. İsrail'in Gazze Şeridi'ne başlattığı saldırıların durdurulması için taraflar arasında yapılan müzakereler devam ediyor. Mossad'ın Direktörü David Barnea liderliğindeki heyetin, ateşkes ve esir takası anlaşması için Doha'ya gideceği bildirildi. Bu durum, piyasalardaki arz endişelerini hafifletiyor.

Çin ekonomisinin beklentilerin altında büyüme kaydetmesi ve petrol talebinin belirsizliği, ithalat ve rafineri faaliyetlerine ilişkin endişeleri artırıyor. Ancak, ABD'nin ham petrol ve benzin stoklarındaki düşüş, talebin hala yüksek olduğunu gösteriyor.

Brent petrolde teknik olarak 82,31 ile 83,61 dolar aralığının direnç, 81,01 ile 79,71 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği belirtiliyor. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder