adscode
adscode
adscode

Brezilya Devlet Başkanı Açlık ve Yoksulluğa Karşı Küresel İttifak Görev Gücü Başlatıyor

Brezilya Devlet Başkanı Luis Inacio Lula da Silva, ülkesinin dönem başkanı olduğu ve Rio de Janeiro'da yapılacak G20 Zirvesi öncesi dünyadaki açlığı sona erdirmek amacıyla \"Açlık ve Yoksulluğa Karşı Küresel İttifak Görev Gücü\" a

Brezilya Devlet Başkanı Açlık ve Yoksulluğa Karşı Küresel İttifak Görev Gücü Başlatıyor

Brezilya Devlet Başkanı Luis Inacio Lula da Silva, ülkesinin dönem başkanı olduğu ve Rio de Janeiro'da yapılacak G20 Zirvesi öncesi dünyadaki açlığı sona erdirmek amacıyla "Açlık ve Yoksulluğa Karşı Küresel İttifak Görev Gücü" adında bir girişim başlatacağını duyurdu.

Lula da Silva, bu girişimle dünyadaki açlığı sona erdirmeyi amaçladığını belirtirken, girişimin finansman kaynaklarının dünyanın en zengin insanlarının vergilendirilmesi üzerinden sağlanacağını ifade etti.

G20 Zirvesi'nde resmen başlatılacak olan bu girişim, açlık ve yoksulluğa karşı politikaların uygulanması için siyasi destek, mali kaynaklar ve teknik uzmanlık sağlamayı hedefliyor. Brezilya'nın "yumuşak gücünü" ön plana çıkarmayı amaçlayan bu girişim, dünya çapında dikkat çeken bir adım olarak değerlendiriliyor.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder