adscode
adscode
adscode

Brezilya, Meta'nın Yapay Zekâ Geliştirme Planlarına Engel Koydu

Brezilya, Meta'nın yapay zekâ sistemlerini geliştirmek için vatandaşların Instagram ve Facebook gönderilerini kullanmasını yasakladı.

Brezilya, Meta'nın Yapay Zekâ Geliştirme Planlarına Engel Koydu

Brezilya, ABD merkezli Meta'nın, yapay zekâ sistemlerini geliştirmek için Brezilya vatandaşlarının Instagram ve Facebook gönderilerini kullanmasını yasakladı.

Brezilya Ulusal Veri Koruma Ajansı (ANPD), Meta'nın yapay zekâ temelli konuşma botlarının geliştirilmesi için kullanıcıların gönderilerini kullanmasına izin veren gizlilik politikasını askıya aldı. ANPD, kullanıcıların temel haklarının zarar görmesi veya zararın onarılmasının zorlaşması riski üzerine harekete geçtiğini açıkladı.

Meta'ya, alınan kararın ardından 5 iş günü içerisinde gizlilik politikasını değiştirdiğini göstermesi için süre veren ANPD, Meta'nın bu karara uymaması halinde günlük 50 bin Brezilya reali (yaklaşık 9 bin dolar) para cezasına çarptırılacağını açıkladı.

Brezilya Veri Gizliliği kurumundan Pedra Martins de Meta'nın Avrupalı kullanıcılara uyguladığı ile Brezilyalılara uyguladığı önlemler arasında tutarsızlık olduğuna işaret ederek, ANPD'nin kararını memnuniyetle karşıladığını aktardı.

Meta'nın sözcüsü ise karardan dolayı hayal kırıklığına uğradığını belirterek bu adımın, Brezilya'daki insanlara yapay zekânın faydalarını sunmayı geciktireceğini ifade etti.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder