Brezilya yangın yerine dönmüştü Bolsonaro destekçisi 1200 kişi gözaltına alındı

Brezilya da eski Devlet Başkanı Jair Bolsonaro destekçilerinin Kongre binasını basması ordu karargahları önünde çadır kurması sonrası yeni gelişmeler yaşandı. Olaylara karıştığı tespit edilen 1200 kiş

Brezilya yangın yerine dönmüştü  Bolsonaro destekçisi 1200 kişi gözaltına alındı

Ulusal basında yer alan haberlere göre, Lula'nın seçim zaferinden sonra ordu karargahları önünde çadır kuran 1200 Bolsonaro yanlısı, polis müdahalesi olmadan güvenlik güçlerine teslim oldu.

Gözaltına alınanlar, sorgulanmak üzere emniyet birimlerine götürüldü.

Göstericilerin alanı terk etmesinin ardından çadırlar güvenlik güçlerince kaldırıldı.

h1

Yüksek Mahkeme Yargıcı Alexandre de Moraes, yaptığı açıklamada, ordu karargahları önünde kurulan kampların tekrar kurulması halinde kamp kuranlar ile buna izin veren ordu yetkililerinin adalet karşısına çıkarılacağı konusunda uyarıda bulunmuştu.

Federal Bölge Güvenlik Sorumlusu Ricardo Cappelli, çadırların güç kullanılmadan boşaltıldığını belirterek, "Demokratik hukuk devletine aykırı uygulamaların devam etmesine izin vermeyeceğiz." ifadesini kullandı.

LULA, BASKIN YAPILAN BİNALARI ZİYARET ETTİ

Öte yandan Devlet Başkanı Lula, Bolsonaro sempatizanlarının dün neden olduğu tahribatı incelemek üzere Brasilia'daki Devlet Başkanlığı Sarayı Planalto, Kongre ve Federal Yüksek Mahkeme (STF) binalarını ziyaret ett