adscode
adscode
adscode

BTK'nın Elektronik Haberleşme Sektörü Raporu Değerlendirildi

BTK'nın yayınladığı Türkiye Elektronik Haberleşme Sektörü 3 Aylık Pazar Verileri Raporu değerlendirildi. Raporun detayları ve sektördeki son gelişmeler hakkında bilgiler içeriyor.

BTK'nın Elektronik Haberleşme Sektörü Raporu Değerlendirildi

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), bu yılın birinci çeyreğine ilişkin Türkiye Elektronik Haberleşme Sektörü 3 Aylık Pazar Verileri Raporu'nu değerlendirdi.

BTK Başkanı Uraloğlu, raporda yer alan verilere göre, bu dönemde Kurumca yetkilendirilen 455 şirketin toplamda 834 yetki belgesine sahip olduğunu belirtti.

Türk Telekom ve diğer işletmecilerin net satış gelirlerinin 76,5 milyar lira olduğunu vurgulayan Uraloğlu, Türkiye'de 8 yetkilendirilmiş elektronik sertifika hizmet sağlayıcısı bulunduğunu açıkladı.

Elektronik sertifika hizmet sağlayıcıları tarafından Mart 2024 sonuna kadar 7,6 milyon elektronik imza ve 994 bin mobil imza olmak üzere toplam 8,56 milyon elektronik sertifika oluşturulduğu bilgisini paylaştı.

Mobil hat sayısının 93 milyona, mobil abone yaygınlığının yüzde 108,8'e ulaştığını belirten Uraloğlu, abonelerin 85,6 milyonunun 4,5G aboneliğini tercih ettiğini ifade etti. Ayrıca makineler arası iletişim abone sayısının yaklaşık 10 milyona ulaştığını ve toplam mobil numara sayısının 179,7 milyonu geçtiğini aktardı.

Genişbant internet abone sayısının 94,2 milyona yükseldiğini ve sabit genişbant abonelerinin aylık ortalama veri kullanımının 274,2 gigabayt, mobil abonelerin ise 17,7 gigabayt olduğunu belirten Uraloğlu, sektördeki gelişmeleri detaylı bir şekilde değerlendirdi. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder