adscode
adscode
adscode

Buharkent İncir Hasadı Başladı!

Buharkent incirinin erken hasadı ve ekonomik katkısı hakkında bilgiler içeren ilgi çekici bir haber

Buharkent İncir Hasadı Başladı!

Buharkent incirinin üretildiği diğer bölgelere göre ortalama 15 gün civarında erken hasat yapılan inciri, ilçeye önemli bir ekonomik katkı sağlıyor. Bu sene havaların erken ısınması ve uygun iklim şartları nedeniyle hasadı erken başlanan taze incirde sezonun açılması ile yüzler de gülüyor.

Tüccarların incir bahçelerine gelerek satın aldığı aroması, lezzeti, rengi ve kokusuyla bir marka olan taze incirlerin sofralara ulaşması için adeta zamanla yarışılıyor.

2024 sezonunun taze incir hasadının başladığını sosyal medya hesabından duyuran Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, ilçenin taze incir üretimindeki önemine vurgu yaparak, sezonun hayırlı olmasını diledi.

Hasat edilen taze incirlerin tüketiciye ulaştırılmaya başlandığı bu dönemde, Buharkent ekonomisinin canlanması ve çiftçilerin emeklerinin karşılığını alması bekleniyor.

Özenle toplanan 'sarı lop' ve 'Bursa siyahı' cinsi incirlerin, tüketicilere lezzetli bir seçenek sunacağı ve yaklaşık 100 milyon dolarlık bir ihracat geliri elde edileceği tahmin ediliyor.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder