adscode
adscode
adscode

Buharkent'te Erken Hasat Edilen Taze İncirler Sofraları Süslüyor

Buharkent ilçesinde bu sene erken hasat edilen taze incirler, ekonomiye büyük katkı sağlıyor. Taze incirlerin aroması, lezzeti ve rengiyle öne çıkan Buharkent, Türkiye'de marka konumunda.

Buharkent'te Erken Hasat Edilen Taze İncirler Sofraları Süslüyor

Buharkent ilçesinde bulunan taze incirler, diğer bölgelere göre 15 gün erken hasat ediliyor ve ilçeye ekonomik anlamda önemli bir katkı sağlıyor. Bu sene erken ısınan hava ve uygun iklim şartları sayesinde taze incirlerin sofralara erken ulaşması sağlanmıştır. Buharkent, Türkiye'de toptan satışı yapılan tek yer olma özelliğiyle dikkat çekmektedir.

Taze incirlerin aroması, lezzeti, rengi ve kokusuyla adeta bir marka haline gelen Buharkent, tüccar ve ihracatçı firmaların ilgi odağı haline gelmiştir. Buharkent Toptancı Hali'nde satın alınan taze incirler, iç ve dış piyasalara gönderilmektedir. Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, taze incirlerin ilçenin ekonomisine en büyük katkıyı sağlayan ürün olduğunu belirtmiştir. İbrahim Sancak adındaki eski bir esnaf, taze incir sezonunun başladığını ve beklentilerin yüksek olduğunu ifade etmiştir. Fiyatların aşırı sıcaklar nedeniyle düşüş yaşadığını ancak kısa sürede normale döneceğini belirtmiştir. Bursa'dan gelen tüccar Salih Çakır ise Buharkent'in taze incirlerini tercih ettiklerini ve her gün ortalama 3-4 ton incir aldıklarını belirtmektedir. Buharkent'in en küçük ve uzak ilçelerinden biri olmasına rağmen taze incir hasadı için herkes seferber olmaktadır. Sabahın erken saatlerinden itibaren taze incirler toplanarak toptancı haline götürülmektedir. Yaklaşık 40 gün süren taze incir hasadının ardından ilçe halkı rahat bir nefes alacaktır.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder