adscode
adscode
adscode

Bulancak'ın Kentsel Alanlarının İyileştirilmesi İçin Çalıştay Düzenlendi

Bulancak'ın kentsel alanlarının tarihi dokusunu koruyarak iyileştirilmesi için düzenlenen çalıştay hakkında detaylar.

Bulancak'ın Kentsel Alanlarının İyileştirilmesi İçin Çalıştay Düzenlendi

Bulancak'ın kentsel alanlarının tarihi dokusunu koruyarak iyileştirilmesi ve daha işlevsel hale getirilmesi amacıyla düzenlenen çalıştayda, kapsayıcı ve katılımcı süreç yönetimi ön plana çıkarıldı.

Karadeniz'in incilerinden biri olan Bulancak'ın zengin tarihi, doğal güzellikleri ve kültürel mirasıyla uyumlu bir şekilde, şehir yaşamını daha yaşanabilir, sürdürülebilir ve estetik açıdan zengin kılma hedefiyle geniş bir katılımcı profiliyle gerçekleşen çalıştay, şehir plancıları, mimarlar, mühendisler, akademisyenler, sivil toplum kuruluşları ve yerel halkın görüşlerine önem verdi. Bulancak Belediye Başkanı Necmi Sıbıç ve Türkiye Tasarım Vakfı Genel Müdürü Doç. Dr. Serhat Başdoğan'ın açılış konuşmalarıyla başlayan çalıştayda, Bulancak'ın kimliğini yaşatacak öneriler sunuldu. Sıbıç, Bulancak'ın örnek bir ilçe olma hedefini vurgularken, Başdoğan ise, katılımcı ve sürdürülebilir şehir planlamasının önemine dikkat çekti.

Çalıştayda, kent merkezi ve kamusal alanların işlevselliği, entegre ulaşım sistemleri, canlı mahalle kültürü ve sürdürülebilir kentleşme stratejileri ele alındı.

Ekonomik, çevresel ve sosyal sürdürülebilirlik prensipleri doğrultusunda, Bulancak'ın kentsel alanlarının tarihi dokusunu koruyarak iyileştirilmesi ve daha işlevsel hale getirilmesi hedeflendi.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder