adscode
adscode
adscode

Bunu da yaptılar! Milli sporcuya "Filistin" engeli: İnstagram hesabı kapatıldı

Tüm Spor - Son dönemlerde Filistin ve Haniye paylaşımlarının kaldırılması ile gündemden düşmeyen Meta'dan bir skandal daha geldi. Zuckerberg'in kurucusu olduğu Amerikan menşeli şirket, milli sporcu Necmettin Erbakan Akyüz'ün hesabını k

Bunu da yaptılar! Milli sporcuya "Filistin" engeli: İnstagram hesabı kapatıldı

Son dönemlerde Filistin ve Haniye paylaşımlarının kaldırılması ile gündeme gelen Meta, yeni bir skandala imza attı.

Dabka dansı yaptığı ve Filistin bayrağı açtığı için şampiyonluğu iptal edilen ve dünya Kung-Fu şampiyonu olan milli sporcu Necmettin Erbakan Akyüz bayrak açtığı anların bulunduğu videoyu kaldırmadığı için İnstagram hesabı kapatıldı.

Avrupa Wushu Kung Fu şampiyonu olan milli sporcu Necmettin Erbakan Akyüz, çıktığı kürsüde Filistin bayrağı açıp, Filistin halk oyunu olan "dabka" dansı yapıp Filistin bayrağı açmıştı.

Milli sporcunun bu hareketine soruşturma başlatılarak bir skandala imza atılmıştı. Akyüz, o anların yer aldığı videoyu İnstagram hesabından paylaşarak Filistin'e desteğini bir kez daha gösterdi ancak paylaşım belli ki Meta'yı rahatsız etti.

Paylaştığı video nedeniyle tehdit edildiğini ve bu paylaşımı kaldırması gerektiğinin söylendiğini belirten Akyüz, "Ben de o gün videoyu asla kaldırmayacağıma dair söz verdim" dedi ve İnstagram hesabının tamamen kaldırıldığını açıkladı.

"NEHİRDEN DENİZE ÖZGÜR FİLİSTİN"

Milli sporcu X hesabından yaptığı açıklamada "Bu videom sayesinde Avrupa Federasyonu tarafından bana soruşturma açıldı, doğru okudunuz, yüzünden değil, sayesinde, hayatımda yaşadığım en büyük gururdu, yetmedi şimdi bir başka yaşadığım gurura sebep oldu, İnstagram asıl hesabımı kapattı." dedi ve şöyle devam etti:

"Bu videom sayesinde tehdit edildim, kaldırmam söylendi ve ben de o gün videoyu asla kaldırmayacağıma dair söz verdim, ben kaldırmadım lakin İnstagram komple hesabımı kapattığı için buraya da atıyorum. Rahatsız olanlar, aşağıya yazdığımı okuyup tekrar kudursun. NEHİRDEN DENİZE ÖZGÜR FİLİSTİN"

Milli sporcunun Filistin konusundaki bu hassasiyeti takdir edilirken yorumlarda İsrail ve Meta karşıtı olumsuz yorumlar da dikkat çekti.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder