adscode
adscode
adscode

Büro Memur-Sen'den Suriye ve Mülteci Açıklaması

Büro Memur-Sen, Suriye'deki Türk bayrağı yakma eylemleri ve Kayseri'deki Suriyeli mültecilere karşı provokatif eylemle ilgili açıklamada bulundu.

Büro Memur-Sen'den Suriye ve Mülteci Açıklaması

Büro Memur-Sen, Suriye'deki Türk bayrağı yakma eylemleri ve Kayseri'deki Suriyeli mültecilere karşı provokatif eylemle ilgili bir açıklama yaptı.

Türk bayrağına yapılan saldırının kınandığı açıklamada, vatandaşların sokak eylemlerinden uzak durması, provokatif eylem ve sözlere itibar edilmemesi istendi.

Büro Memur-Sen'in açıklamasında Suriye'deki eylemlerin, Türkiye ile Suriye'nin normalleşme sürecine girmesinden rahatsız olanların teşvikiyle yapıldığı belirtilerek, "Suriye sınırları içerisinde bayrağımıza karşı yapılan hadsiz ve saygısız her türlü eylem ve söylemleri kınıyoruz.

Ülkemizdeki mülteciler ile sınırlarımızın dışında ülkemize karşı yapılan provokatif eylemlerin aynı tarihe denk gelmesi, ülkemiz üzerinde büyük bir oyun oynandığının göstergesidir.

Suriye ile sorunların çözülmesiyle bölgede sağlanacak barış ortamı ve bu ortamın mimarı, istikrarlı bir Türkiye, kaostan beklenen, bölgeyi sürekli müdahale edilebilir hale getirmek isteyen küresel güçleri rahatsız etmektedir. " denildi.

Bu tür provokatif eylemlerle birlik ve beraberliğimizin bozulması, ülkemizin kolayca müdahale edilebilir hale gelmesinin hedeflendiğinin dile getirildiği açıklamada, bunun için de uzun zamandır hassas noktamız olan mülteciler üzerinden plan yapılarak vatandaşlarımızın sokağa dökülmesi ve iç kargaşaya yol açmanın hedeflendiği kaydedildi.

Devletimize ve milletimize düşen sorumluluğa dikkat çekilen açıklamada, "Devletimize düşen görev; Bu tür planlara fırsat vermemek, ülkemizde misafir olarak bulunan komşu devlet vatandaşlarının toplumsal gerginliğe yol açacak eylem ve söylemlerden uzak tutulmasını sağlamaktır. Yaşanan bazı hadiseler 'münferit olay' denilerek geçiştirilmemeli, öfke taşmadan yetkili mercilerce gereği yapılmalıdır. En küçük önü alınmayan provokatif eylem, istenmeyen noktalara taşınabilmektedir. " ifadelerine yer verildi.

Üyeleri ve kamu görevlilerinin yanı sıra vatandaşlara da çağrıda bulunan Büro Memur-Sen, yapılması gerekenin her zaman sağduyulu olmak, provokatif söylem ve sosyal medya paylaşımlarından etkilenmemek, güvenlik güçlerine yardımcı olmak olduğunu belirtti.

Sokakların sorunların çözüm yeri olmadığının altını çizen açıklamada, devletin terörle mücadelesine destek olmanın vatandaşlık görevi olduğu vurgulandı.

Ayrıca açıklamada Kayseri'de yaşanan provokatif eylemin büyümeden sona erdirilmesinde, gerekli uyarıları yaparak eylemin büyümesini engelleyen Kayseri Valisi Gökmen Çiçek'e teşekkür edildi. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin