adscode
adscode
adscode

Bursa'da Emekli Devlet Memuru Gramofonlarını Kendi Yapıyor

62 yaşındaki emekli devlet memuru Emin Altınsoy, Bursa'da küçük yaştan bu yana biriktirdiği plakları dinleyebilmek için gramofonlarını kendisi yapıyor.

Bursa'da Emekli Devlet Memuru Gramofonlarını Kendi Yapıyor

Bursa'nın Altınova ilçesinde yaşayan 62 yaşındaki emekli devlet memuru Emin Altınsoy, gençlik yıllarından beri biriktirdiği plak koleksiyonunu dinleyebilmek için kendi gramofonlarını yapmaya başladı.

İlk gramofon deneyimiyle başlayan serüveninde, gramofonlarını tamir etmeyi öğrenen Altınsoy, sonunda İstanbul ve Avrupa ülkelerinden gramofon parçaları satın alarak kendi tasarım gramofonlarını üretmeye başladı. Ahşap işlerinde de ustalığını konuşturan Altınsoy, yeniden yaptığı gramofonlara özel tasarım kasalar da üretti.

Daha da ileri giderek gramofon borularını da ahşaptan yapmaya karar veren Altınsoy, evinin balkonunda ahşap boruları üreterek gramofonlarının ses kalitesini artırdı.

Dut, maun ve ceviz ağaçlarından yaptığı gramofonlarla Türkiye'de eşi benzeri olmayan bir koleksiyona sahip olan Altınsoy, aynı zamanda 2 binin üzerinde plak barındıran bir müzik arşivine de sahip.

Kendi yaptığı gramofonlarla unutulmaya yüz tutmuş eserleri gelecek nesillere aktarmak isteyen Altınsoy, hobi olarak başladığı bu tutkulu işte büyük bir keyif alıyor. Altınsoy, gramofonlarının kasasından tutun da borularına kadar her detayla ilgilendiğini ve her parçayı özenle seçtiğini belirtiyor.

Ayrıca, gramofonlarının cilasını da Afrika'da yaşayan bir böceğin salgısıyla yapıyor ve bu sayede hem ses kalitesini artırıyor hem de doğal bir cilaya sahip oluyor. Emin Altınsoy'un özverili çalışmaları ve özgün projeleri, sadece Türkiye'de değil yurtdışında da takdirle karşılanıyor. Sosyal medyada paylaştığı eserlerine gelen olumlu geri dönüşlerle motive olan Altınsoy, bu tutkulu işte ilerlemeye ve gelişmeye devam ediyor.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder