adscode
adscode
adscode

Bursa Otomotiv Üretimi ve İhracatında Önemli Rol Oynuyor

Bursa'da bulunan otomotiv firmalarının üretim ve ihracat verileri incelendi. Yılın ilk yarısında Bursa'nın otomotiv sektöründeki katkısı ve ihracat performansı detaylı olarak açıklandı.

Bursa Otomotiv Üretimi ve İhracatında Önemli Rol Oynuyor

Bursa, Türkiye'nin otomotiv sektöründe önemli bir konuma sahip. OSD verilerine göre, Bursa'da faaliyet gösteren üye firmaların ocak-haziran döneminde toplam 263 bin 100 adet araç ürettiği kaydedildi.

Bu üretimin Türkiye'nin toplam otomotiv üretimine katkısı yüzde 35,86 olarak gerçekleşti.Bursa'da bulunan OYAK Renault, TOFAŞ ve Karsan fabrikaları ise sırasıyla 168 bin 95, 94 bin 653 ve 352 araç üretti.

Bursa'da banttan indirilen günlük araç sayısı ise 1461,6 olarak gerçekleşti.Ülke genelinde en fazla araç üretimini gerçekleştiren Ford Otosan, 191 bin 50 adetlik üretimiyle listenin başında yer aldı. OYAK Renault ve Hyundai Assan ise sırasıyla ikinci ve üçüncü sırayı aldı. Bursa'nın otomotiv sektöründeki önemi sadece üretimde değil, ihracatta da kendini gösteriyor. Yılın ilk yarısında Bursa'dan toplam 137 bin 545 araç ihraç edildi ve Türkiye'nin toplam araç ihracatındaki payı yüzde 27,40 olarak kaydedildi. OYAK Renault, TOFAŞ ve Karsan ise yurt dışına sırasıyla 111 bin 385, 25 bin 999 ve 161 araç satışı gerçekleştirdi. Ford Otosan, Hyundai Assan ve Toyota ise en fazla araç ihracatını gerçekleştiren firmalar oldu. Bursa, hem üretim hem de ihracat performansıyla Türkiye'nin otomotiv sektöründe önemli bir role sahip olmaya devam ediyor.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder