adscode
adscode
adscode

Büyük Şirketlerin Vergi Ödememe İddiaları Gündemde

Büyük şirketlerin vergi ödemediği veya düşük oranda vergi ödediğine dair iddialar gündemde geniş yankı uyandırdı. Hazine ve Maliye Bakanlığı konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Büyük Şirketlerin Vergi Ödememe İddiaları Gündemde

Sosyal medyada yer alan iddialara göre bazı büyük şirketler vergi ödemiyor veya düşük oranda vergi ödüyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalarda, Vergi Denetim Kurulu tarafından 2 bin 815 büyük mükellefin vergi incelemelerine devam edildiği belirtildi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi ödememe iddialarına ilişkin açıklamalarda bulunarak kayıt dışı para ile mücadelelerinin devam ettiğini ve vergide adaleti artırmaya yönelik çalışmaların devam edeceğini belirtti.

Vergi Uzmanı İsmail Vefa Ak ise, bu iddiaların sadece belgelere dayanmanın yetersiz olduğunu ve vergi konusunun teknik ve detaylı bir inceleme gerektirdiğini vurguladı. Ayrıca vergi konusunun siyasi mecralarda kullanılmasının etik olmadığını dile getirdi.

Öte yandan, Vergi Uzmanı İsmail Vefa Ak, büyük şirketlerin vergi ödememe iddialarına yönelik şirketlerin yatırımlardan kaynaklı olarak vergi ödememe durumunun teknik incelemesinin yapılması gerektiğini belirtti. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder