adscode
adscode
adscode

BYD Türkiye'de 1 Milyar Dolarlık Fabrika Kuracak

Çinli otomobil üreticisi BYD, Türkiye'de 1 milyar dolarlık yatırımla fabrika kurmaya karar verdi. Bu karar uluslararası basında büyük yankı uyandırdı.

BYD Türkiye'de 1 Milyar Dolarlık Fabrika Kuracak

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Manisa'ya ziyaret ve fabrika açılışı için geldi. Bakan Kacır, Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde Çinli elektrikli araç üreticisi BYD'nin 1 milyar dolarlık yatırım yapacağı alanda incelemede bulundu. BYD'nin Türkiye'de kuracağı 150 bin araç üretim kapasiteli fabrika ile Batılı rakiplerine uyarı gönderdiği belirtildi. Uluslararası basında BYD'nin Türkiye'deki yatırım kararı büyük ilgi gördü. Çin'in BYD şirketi, Türkiye'de ilk EV fabrikasını kuracak ve Avrupa pazarında genişlemeyi hedefliyor. Kararın Aralık 2023'te yapılan Çin ziyaretinin bir sonucu olduğu belirtildi. Türkiye'nin bu hamlesinin, BYD'nin Avrupa Birliği'ne erişimini artıracağı ve Türk fabrikasının Çin'in diğer fabrikalarını destekleyeceği vurgulandı.

Bakan Kacır ve diğer yetkililer, BYD'nin Türkiye'deki yatırımının önemini vurgulayarak, ülkenin otomotiv endüstrisinin büyümesine katkı sağlayacağını belirttiler. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder