adscode
adscode
adscode

BYD Türkiye'de 1 Milyar Dolarlık Yatırım Yapacak

Çinli elektrikli araç üreticisi BYD, Türkiye'de 1 milyar dolarlık yatırımla üretim tesisi kuracak. Alman otomotiv parça üreticisi ZF Friedrichshafen de üretimini Türkiye'ye taşımayı planlıyor.

BYD Türkiye'de 1 Milyar Dolarlık Yatırım Yapacak

Çinli elektrikli araç üreticisi BYD, Türkiye'de yaklaşık 1 milyar dolarlık bir yatırımla üretim tesisi kurmaya hazırlanıyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile yapılan anlaşmaya göre, yılda 150 bin elektrikli ve şarj edilebilir hibrit otomobil üretilecek ve bir AR-GE merkezi kurulacak. 2026 sonunda açılacak tesislerde 5 bin kişi istihdam edilecek.

BYD'nin bu hamlesi sonrasında Alman otomobil parça üreticisi ZF Friedrichshafen de siyasi ve ekonomik koşullar nedeniyle üretimini Türkiye'ye kaydırma kararı aldı. ZF Friedrichshafen, dünya çapında otomobil ve ticari araçlar için aktarma organları ve şasi teknolojisi tedarikçisi konumunda yer almaktadır. Gelecek yıl 110.

yılını kutlayacak olan ZF Friedrichshafen, yüksek ekonomik maliyetler ve AB bürokrasisi sebebiyle üretimini Almanya'dan Türkiye'ye taşımaya karar verdi. Şirketin 54 bin çalışanı bulunduğu ve 12 bin çalışanının işini kaybetme riskiyle karşı karşıya olduğu belirtiliyor. ZF Friedrichshafen, elektrikle çalışan araçlarda şanzımanın daha az kullanılması nedeniyle Almanya'da pek çok yatırımını beklemeye aldı.

Türkiye'de üç şubesi bulunan ve Avrupa'ya yakınlığı ile dikkat çeken şirket, Türkiye'ye yatırım yapmayı cazip buluyor ve AB bürokrasisinden ve artan maliyetlerden kaçınmayı planlıyor. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder