adscode
adscode
adscode

BYD Türkiye'ye 1 Milyar Dolarlık Yatırım Yapacak

Çinli BYD, Türkiye'ye 1 milyar dolarlık yatırım yaparak elektrikli araç üretim tesisini kuracak. Anlaşma Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde imzalandı.

BYD Türkiye'ye 1 Milyar Dolarlık Yatırım Yapacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünyanın en büyük elektrikli araç üreticisi BYD Başkanı Wang Chuanfu ve beraberindeki heyeti Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde kabul etti. Elektrikli araç üreticisi Çinli BYD ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında 1 milyar dolarlık yatırım anlaşması imzalandı.

BYD’nin Türkiye’de yaklaşık 1 milyar dolarlık yatırımla, yıllık 150 bin araç kapasiteli elektrikli ve şarj edilebilir hibrit otomobil üretim tesisi ile sürdürülebilir mobilite teknolojilerine yönelik Ar-Ge merkezi kurması öngörülüyor. 2026 sonunda üretime başlaması hedeflenen tesiste 5 bin kişiye kadar doğrudan istihdam sağlanması planlanıyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, BYD'nin Türkiye'ye yapacağı yatırım kararının otomotiv sektöründe dönüşümü hızlandıracağını belirtti. BYD'nin Türkiye'yi tercih etmesinin nedenlerinden biri, ülkedeki teknoloji ekosistemi ve güçlü tedarikçi tabanı olarak açıklandı. Türkiye hükümeti, Çinli BYD gibi küresel markaları ülkeye çekmek için çeşitli teşvikler ve destekler sunuyor. Elektrikli araç üretimine yönelik önemli adımlar atan Türkiye, otomotiv sektöründe dönüşümün lider ülkesi olmayı hedefliyor. BYD'nin Türkiye'de üreteceği modeller arasında şarj edilebilir hibrit otomobillerin de bulunması bekleniyor. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder