adscode
adscode
adscode

Çalık Enerji'nin Yeni CEO'su Temel Kotil!

Çalık Holding'in enerji sektöründeki lider şirketi Çalık Enerji'nin CEO'luk görevine tecrübeli isim Temel Kotil getirildi. Kotil'in kariyeri ve başarıları haberimizde.

Çalık Enerji'nin Yeni CEO'su Temel Kotil!

Çalık Holding'in enerji sektöründe faaliyet gösteren şirketi Çalık Enerji, dünyanın önde gelen enerji şirketleri arasında yer alıyor. Şirket, havacılık ve uzay sanayisi sektöründe 30 yılı aşkın tecrübeye sahip olan Temel Kotil'i CEO olarak atadı.

Temel Kotil, İstanbul Teknik Üniversitesi Uçak Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra yüksek lisans ve doktora eğitimini ABD Michigan Üniversitesi'nde tamamlamıştır.

İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi'nde çeşitli görevlerde bulunan Kotil, daha sonra Türk Hava Yolları'nda Teknik Genel Müdür Yardımcılığı, Genel Müdürlük ve Yönetim Kurulu Üyeliği gibi önemli pozisyonlarda görev almıştır. TUSAŞ (Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A. Ş. ) Genel Müdürlüğü de yapmış olan Kotil, 1 Ağustos itibarıyla Çalık Enerji'nin CEO'luk görevine başlamıştır.

Şirketin gelecekteki projeleri ve hedefleri konusunda önemli katkılar sunması beklenen Kotil, sektördeki deneyimi ile büyük bir başarıya imza atacağa benziyor. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder