adscode
adscode
adscode

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sigorta Primlerine Dikkat Çekti!

Bakan Vedat Işıkhan, sigorta primlerinin önemine vurgu yaptı ve prim tahsilinin önemine dikkat çekti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sigorta Primlerine Dikkat Çekti!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımda, sosyal güvenlik kapsamında sigorta primlerinin öneminin altını çizdi.

16 milyon emekli ve 85 milyon vatandaşın sağlık, tedavi ve ilaç harcamalarını karşılamak için sigorta primlerinin en önemli gelir kaynağı olduğunu belirtti.

Sosyal güvenlik sisteminin sürdürülebilirliği için istihdamın artırılması, kayıtdışı istihdamla mücadele edilmesi ve prim borçlarının tahsil edilmesi gerektiğini vurgulayan Işıkhan, bu konuda çalışmaların aralıksız devam ettiğini belirtti.

Ayrıca Bakan Işıkhan, yerel seçimler öncesinde CHP'li belediyelerin prim borçlarının arttığını verilerle açıklamış ve tüm belediyelere prim borçlarının ödenmesi çağrısı yapmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da destek verdiği bu konuda belediyelerden prim borçlarının tahsil edilmesi için gerekli adımların atılacağını belirtti. Sigorta primlerinin düzenli olarak tahsil edilmesi sosyal güvenlik sisteminin güçlenmesi adına önemli bir adımdır.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder