adscode
adscode
adscode

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İşyerlerinde Teftişlerini Sürdürüyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, iş müfettişleri aracılığıyla işyerlerinde teftişlerini sürdürüyor ve 2023 ve 2024 yıllarında gerçekleştirilen denetimler hakkında açıklamalarda bulundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İşyerlerinde Teftişlerini Sürdürüyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı bünyesindeki 900 iş müfettişiyle işyerlerinde teftişlerini sürdürmeye devam ediyor. Yapılan açıklamada, 2023 yılında yaklaşık 1,5 milyon çalışana ulaşıldığı ve bu yıl 2 milyon çalışana ulaşılmasının planlandığı belirtildi.

İş teftişi faaliyetleri, çalışma süreleri, ücretler, iş sağlığı ve güvenliği, kayıt dışılık, çocuk, genç ve kadınların çalıştırılması, istihdam ve iş gücü piyasası uygulamaları gibi konuları içermektedir. Maden, inşaat, ulusal zincir marketler ve diğer sektörlerde teftişler sürdürülmekte olup, önleyici teftişler de devam etmektedir.

İş yerlerinde tespit edilen mevzuata aykırılıkların yakından izlendiği ve işverenlere rehberlik ve bilgilendirme faaliyetlerinin düzenlendiği ifade edilen açıklamada, kayıt dışılıkla mücadelede kararlılıkla devam edildiği belirtildi.

2023 ve 2024 yıllarında gerçekleştirilen teftişlerde işçi ve kamu alacaklarının ödenmesi temin edilerek, mevzuata aykırılık tespit edilen iş yerlerine idari para cezaları uygulandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, işyerlerindeki mevzuata uyumu sağlamak ve çalışanların haklarını korumak için teftiş faaliyetlerini titizlikle sürdürmeye devam edeceğini açıkladı.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder