adscode
adscode
adscode

Çam Dağı'nda Arıcılar Verimli Sezon Geçiriyor

Kocaali ve Hendek ilçeleri arasındaki Çam Dağı'nda kestane balı üreten arıcılar, coğrafi işaretli balda bu sene verimli sezon geçirmeyi umuyor.

Çam Dağı'nda Arıcılar Verimli Sezon Geçiriyor

Sakarya'nın Kocaali ve Hendek ilçeleri arasında yer alan 900 rakımlı Çam Dağı'nda coğrafi işaret belgeli "Kocaali Çam Dağı Kestane Balı" için haziranda hazırlıklarını tamamlayan arıcılar, temmuz ayının gelmesiyle balın sağımına başladı.

Peteklerden süzdürdükleri balın sofralara ulaşması için günün ilk ışıklarıyla yoğun çalışma temposuna girişen arıcılar, son 10 yılın en iyi sezonunu geçireceklerini düşünüyor.

Kovanlarını ayı saldırılarından korumak için elektrikli çitler kullanan arıcılar, Orman Genel Müdürlüğü ve Kocaali Belediyesi işbirliğiyle kurulan feromon tuzakları sayesinde gal zararlısının olumsuz etkilerinden korunuyor.

Sakarya İli Arı Yetiştiricileri Birliği Kocaali Temsilcisi Saim Sezgin, bu yıl kestane çiçeğinin bol olduğunu ve arıcıların uzun yıllardır beklediği verimli bir sezon olabileceğini belirtti.

Sezgin, coğrafi işaret tescil belgesinin ürünün marka değerini artırdığını vurgulayarak, vatandaşların bu yılki kaliteli balı değerlendirmeleri tavsiyesinde bulundu. Habib Kahya, 35 yıldır arıcılık yaptığını ve bu yılın en verimli sezon olacağını düşündüğünü ifade etti. Kahya, arıcılığın kendisi için bir tutku olduğunu ve arılarının sağımı için yoğun çalıştıklarını söyledi.

Çam Dağı'nda kestane balı sezonunun verimli geçtiğini belirten arıcı Mustafa Açıcı, havaların iyi gitmesi sebebiyle arıcıların memnun olduğunu belirtti. Açıcı, bu yıl kilosunu 1250 liradan satacağı kestane balının mahsülünden umutlu olduğunu ifade etti. Çam Dağı'nda mesaiye başlayan arıcılar, tescilli kestane balının rekoltesinden umutlu bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder