adscode
adscode
adscode

Çankırı İhracatı Arttı, İthalat Oranı Yükseldi

Çankırı'nın Mayıs ayındaki dış ticaret verilerine göre ihracat artarken ithalat oranında da artış yaşandı.

Çankırı İhracatı Arttı, İthalat Oranı Yükseldi

TÜİK verilerine göre, Mayıs ayında Çankırı'da yapılan ihracat 37 milyon 211 bin dolar olarak gerçekleşti. Geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 15,3'lük bir artış yaşandı. İthalat ise 14 milyon 937 bin dolar olarak kaydedildi ve geçen yıla göre yüzde 1,6 artış gösterdi. İhracatın ithalatı karşılama oranı ise yüzde 249,1 oldu. Çankırı'nın ihracatında ISIC Rev4 ürün sınıflamasına göre en yüksek paya sahip ürün grubu iç ve dış lastik imalatı oldu. Bu ürün grubunu makarna, şehriye, kuskus ve tuz çıkarımı ürün grupları takip etti. İhracatın gerçekleştiği ürün grupları 49 farklı kategoride yer aldı.

İthalatta ise birincil formda plastik ve sentetik kauçuk imalatı, remel kimyasal maddelerin imalatı ve diğer çok yıllık bitkisel ürünlerin yetiştirilmesi ürün grupları en fazla paya sahip oldu.

İthalat da 61 farklı ürün grubunda gerçekleşti. Çankırı'nın ihracatı 82 farklı ülkeye gerçekleşti. Almanya, Birleşik Krallık ve Fransa en fazla ihracat yapılan ülkeler oldu. İthalat ise 36 farklı ülkeden gerçekleşti ve Japonya, Rusya Federasyonu ve İtalya en fazla ithalat yapılan ülkeler arasında yer aldı.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder