adscode
adscode
adscode

Çay Hasadını Kolaylaştıran Yeni Makine

Doğu Karadeniz Bölgesinde çay hasadını kolaylaştıran yeni bir makine icat edildi.

Çay Hasadını Kolaylaştıran Yeni Makine

Doğu Karadeniz Bölgesinde yaklaşık 200 bin üretici 800 bin dekar alanda yıllardır çay hasadı yapıyor. Ancak çay hasadında yaşanan sorunlar nedeniyle Rizeli Muhammedin İslamoğlu (40) çözüm arayışına girdi. İslamoğlu, çay hasadını kolaylaştıracak bir vakumlu çay toplama makinesi geliştirdi. Bu makine sayesinde çay üreticileri hem sağlık sorunlarından kurtulacak hem de çay israfını önleyecek. İslamoğlu'nun icat ettiği makineye büyük ilgi var. İslamoğlu, yaptığı icat sayesinde işçilik maliyetini en aza indirdiğini ve çay hasadını kolaylaştırdığını belirtti.

Vakumlu çay toplama makinesi sayesinde çay kesimi sırasında herhangi bir çay zerrelerinin bile israf edilmediğini vurgulayan İslamoğlu, makinenin pratikliği ve hafifliği sayesinde çay toplamanın artık çok daha kolay hale geldiğini ifade etti. İslamoğlu ayrıca makinenin patentini de aldıklarını ve Rizeli çay üreticilerinin desteğini beklediklerini söyledi.

Yaptığı icatla çay hasadında devrim yaratan İslamoğlu, çay üreticilerinin iş yükünü azaltarak sağlıklarını koruyor ve çay israfını önleyerek ekonomik açıdan da kazanç sağlıyor.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin