adscode
adscode
adscode

ÇAYKUR, İkinci Sürgün Alımlarında Yoğun Tempoda

ÇAYKUR, ikinci sürgün alımlarına başladı ve üreticilerin mağdur olmaması için çalışmalarına devam ediyor. İşte detaylar...

ÇAYKUR, İkinci Sürgün Alımlarında Yoğun Tempoda

ÇAYKUR Genel Müdürü Alim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ikinci sürgün alımlarının başladığını ve yoğun şekilde devam ettiğini belirtti. Üreticilerin mağdur olmaması için ellerinden geleni yaptıklarını vurgulayan Alim, tüm çalışanların bu amaç doğrultusunda mesai yaptığını ifade etti.

13-14-15 Temmuz'da resmi tatili fırsat bilen üreticilerin yoğun şekilde çay hasadı yaptığını belirten Alim, bu süreçte günlük kapasitelerinin neredeyse 2 katı alım yaptıklarını söyledi.

Alim, yaş çayın hasattan sonra bekletilmeden işlenmesi gerektiğine dikkat çekerek, bu nedenle alımları yoğunlaştırdıklarını ve kontenjanı kaldırdıklarını açıkladı.

Ancak yaş çay stoklarının azalması üzerine dekar başına alım limitini düşürdüklerini belirten Alim, üreticilerin ÇAYKUR'un alım politikasını bilip takip ettiğini vurguladı.

ÇAYKUR'un ikinci sürgün alımlarında şu ana kadar 152 bin ton yaş çay aldığını belirten Alim, alımların sorunsuz bir şekilde devam ettiğini ve üreticilerin mağduriyet yaşamadığını sözlerine ekledi.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder