adscode
adscode
adscode

Çelik Endüstrisinde Temiz Enerji Dönüşümü Hız Kazanıyor

Global Energy Monitor tarafından yayımlanan rapora göre, dünya çelik endüstrisinde temiz enerji dönüşümü ivme kazanıyor.

Çelik Endüstrisinde Temiz Enerji Dönüşümü Hız Kazanıyor

Global Energy Monitor tarafından yayımlanan rapora göre, çelik endüstrisi temiz enerji dönüşümüne hızla doğru ilerliyor. Rapora göre, düşük emisyonlu elektrikli ark ocakları ile çelik üretimi, inşa halindeki veya açıklanmış projelerin yüzde 49'unu oluşturuyor. Bu oranın 2023'e kadar yüzde 43'e çıkması bekleniyor.

Yeni duyurulan çelik üretim kapasitesinin yüzde 93'ü elektrikli ark ocakları ile yapılacakken, planlanan yeni tesisler kömür bazlı üretimden uzaklaşıyor.

Global Energy Monitor, dünya genelinde faaliyet gösteren çelik tesislerinin 2030'a kadar yüzde 36'sının elektrikli ark ocaklarında üretim yapacağını öngörüyor. Çin'in faaliyetteki çelik üretim kapasitesinde büyük payı varken, Hindistan özellikle kömür bazlı üretimde lider konumda.

Ancak, Global Energy Monitor, Hindistan gibi ülkelerdeki kömür bazlı üretim kapasitesindeki artışın net sıfır emisyon hedefiyle uyumsuz olduğunu ve atıl varlıklar yaratabileceği uyarısında bulunuyor.

Global Energy Monitor Ağır Sanayi Program Direktörü Caitlin Swalec, yeşil çelik dönüşümünün umut verici olduğunu belirterek, sektörün temiz gelişmeleri gerçekleştirmesi ve kömür bazlı tesislerden uzaklaşması gerektiğini vurguluyor.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder