adscode
adscode
adscode

Cenaze Töreniyle İlgili Gelişmeler

İsmail Haniye'nin cenaze töreninde yaşanan son gelişmeler ve Türkiye'den üst düzey katılım

Cenaze Töreniyle İlgili Gelişmeler

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin Tahran'da kaldığı konuta düzenlenen saldırı sonucu hayatını kaybetmesinin ardından cenaze törenleri devam etti. İran ve Hamas, saldırıyı İsrail'in gerçekleştirdiğini iddia ederken, İsrail suikasti üstlenmedi ancak suçlamaları reddetmedi.

İlk cenaze töreni Tahran'da yapıldı ve İran dini lideri Ayetullah Hamaney tarafından kılınan cenaze namazının ardından Haniye'nin naaşı Katar'a gönderildi. Doha'daki İmam Abd al-Wahhab Camii'nde gerçekleştirilen ikinci törene Türkiye'den üst düzey katılım oldu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve MİT Başkanı İbrahim Kalın, cenaze törenine katılan isimler arasındaydı.

Ayrıca Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, HÜDAPAR lideri Zekeriya Yapıcıoğlu ve Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan da törene eşlik etti. Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ise cenaze törenlerine katılmadı. El Fetih cephesinden ise Devlet Başkan Yardımcısı Mahmoud Al-Aloul liderliğinde bir heyet törene katıldı.

Abbas, daha önce İsrail Başbakanı Peres'in cenaze törenine katılmış ancak Türkiye'nin davetine icabet etmemişti.Abbas, 14-15 Ağustos tarihlerinde Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşecek ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde konuşma yapacak. Bu ziyaret, Türkiye'nin davetine ilk etapta olumsuz yanıt vermesi üzerine gerçekleşecek. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder