adscode
adscode
adscode

Çerkeşli Köyünde Modern Sulama Yöntemleriyle Yetiştirilen Şeftaliler Hasat Edildi

Osmaneli ilçesine bağlı Çerkeşli köyünde modern sulama yöntemleri ve bilinçli tarım uygulamalarıyla yetiştirilen şeftaliler, toplandıktan sonra soğuk hava tesisine taşınıyor ve Avrupa ülkeleri ile Rusya'ya ihraç ediliyor. Bilecik Valis

Çerkeşli Köyünde Modern Sulama Yöntemleriyle Yetiştirilen Şeftaliler Hasat Edildi

Çerkeşli köyünde 150 hane bulunmaktadır ve burada 20 dekar alanda modern sulama yöntemleri ve bilinçli tarım uygulamalarıyla şeftali yetiştirilmektedir. Hasat edilen şeftaliler, işçiler tarafından boyutlarına göre kasalara yerleştirilerek Avrupa ülkeleri ve Rusya'ya ihraç edilmektedir. İlçede bu yıl 41 ton şeftali üretimi beklenirken, ürünler Marmara, İç Anadolu ve Karadeniz bölgelerine gönderilmektedir.

Bilecik Valisi Şefik Aygöl, yaptığı açıklamada, Osmaneli ilçesinin şeftali üretimiyle ilgili öneminden bahsederek, bu yıl hedeflenen üretim miktarının 41 bin ton civarında olduğunu belirtmiştir. Aygöl, ürünlerin önemli bir bölümünün ihracat olarak yurtdışına gittiğini ve iç pazarda da satış yapıldığını ifade etmiştir.

Vali Aygöl ayrıca, tarım işçilerinin yaşam koşullarını iyileştirmek amacıyla çadırlardan kurtarıldığını ve konteyner alanlarının oluşturulduğunu söylemiştir.

Söğüt, İnhisar ve Medetli bölgelerinde konteyner alanları oluşturulduğu bilgisini veren Aygöl, bu alanların tarım işçilerinin ihtiyaçlarını karşılayabileceği bir ortam sağladığını belirtmiştir.

Çerkeşli köyünde yapılan şeftali hasadı ve Bilecik'in tarım alanındaki gelişmeler hakkında yapılan açıklamalar, ildeki tarım sektörünün önemine ve gelişimine dair bilgi vermektedir.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder