adscode
adscode
adscode

Çerkezköy'de Ortaya Çıkan Büyük Dolandırıcılık Operasyonu

Çerkezköy'de yaşanan dolandırıcılık olayı sosyal medya üzerinden yapılan bir sahtekarlıkla ortaya çıktı. Jandarma ekipleri tarafından yapılan operasyonda 7 şüpheli gözaltına alındı.

Çerkezköy'de Ortaya Çıkan Büyük Dolandırıcılık Operasyonu

Çerkezköy ilçesinde yaşanan dolandırıcılık olayı, S. D. isimli vatandaşın sosyal medya hesabının çalınmasıyla başladı. Hesabı çalınan S. D.

, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in her haneye 5 bin TL yardım yapacağı şeklinde sahte bir paylaşımın yapıldığını fark ederek jandarmaya başvurdu. D. D. adlı vatandaş ise bu paylaşımı gerçek zannederek dolandırıcılara 5 bin TL gönderdiğini belirterek şikayette bulundu.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, şikayetler üzerine harekete geçerek 19 ayrı bankadaki 551 hesap üzerinde yaptığı incelemede, 87 milyon lira tutarında para hareketliliği olduğunu tespit etti. Bunun üzerine Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde operasyon düzenlendi ve Kocaeli, Sakarya ve Sivas'ta belirlenen 7 adrese baskın yapıldı. Operasyonda 7 şüpheli gözaltına alındı ve adreslerde yapılan aramalarda çeşitli elektronik eşyalar ele geçirildi.

Yaşanan dolandırıcılık olayı, vatandaşları dikkatli olmaya ve sosyal medyada gördükleri bilgileri doğrulamak için yetkililere başvurmaya teşvik etti.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin