adscode
adscode
adscode

Çeşme Turizminde Bayram Doluluğu: Çeşme, Alaçatı Bomboş Değil!

ÇEŞTOB Başkanı Demir, Çeşme'nin 9 günlük Kurban Bayramı tatilini değerlendirdi. Turizmde yaşanan hareketlilik ve fiyat tartışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Çeşme Turizminde Bayram Doluluğu: Çeşme, Alaçatı Bomboş Değil!

Çeşme'nin 9 günlük Kurban Bayramı tatilini dolu dolu geçirdiğini belirten ÇEŞTOB Başkanı Demir, "Bütün otellerimiz Çeşme'de, 9 günlük tatilin neredeyse 5 gününü dolu dolu geçirdi. Çeşme sokakları, Kurban Bayramında 1 milyona yakın misafiri ağırladı. Plajlarımız, beachlerimiz, sokaklarımız doluydu ama bayram sonunda turizmde bir sakinlik yaşadık. Bunu bekliyorduk. O sakinliği geçirdik. Her dönem olduğu gibi yüksek sezonumuz Temmuz'un ilk haftasında başladı ve rezervasyonlarımızda yükselme gördük. Bu yükselmenin iç turizmde değil, daha çok dış turizmden geldiğini takip etmeye başladık. Bilindiği gibi bir ekonomik kriz var. Dolayısıyla ekonomik kriz ister istemez iç turizmdeki hareketi daralttı" şeklinde konuştu.

"EKONOMİMİZDE OLUMSUZLUKLAR OLSA DA ÇEŞME TURİZMİNDE YİNE DOLULUKLARI GÖRÜYORUZ"Çeşme olarak Haziran ayını yüzde 50-60 dolulukla geçirdiklerini ifade eden Demir, "Ama Temmuz'un ilk haftası ile birlikte bu doluluk yüzde 70-80'e ilerledi. Bu hafta sonuna baktığımızda, otellerimizde neredeyse yer kalmadı. Restoran ve beachlerdeki rezervasyonlar dolma noktasına geldi. Her ne kadar turizmde, iç turizmde ve ekonomimizde olumsuzluklar olsa da Çeşme turizminde yine dolulukları görüyoruz. Önümüzdeki günlerde de dolulukları yaşıyor olacağız" diye belirtti.

"AĞUSTOS'UN SONUNA KADAR ÇEŞME TURİZMİNDE CİDDİ BİR HAREKETLİLİK BEKLİYORUZ"EURO 2024 nedeniyle, özellikle Orta Avrupa'dan gelecek misafirlerin tatillerini ertelediklerini vurgulayan Demir, "Ama özellikle Edirne gümrük kapısından güzel haberler alıyoruz. Giriş kapısında ciddi kuyrukların oluştuğu, 2-3 gündür çok sayıda Türk misafirin Türkiye'ye giriş yapmakta olduğu ile ilgili fotoğraflar geldi. Temmuz'un 12'!sinden itibaren Ağustos'un sonuna kadar Çeşme turizminde ciddi bir hareketlilik bekliyoruz. Yüzde 100 olmasa da yüzde 80-90 doluluklarla Ağustos'un sonuna kadar gidebileceğimizi düşünüyoruz" diye konuştu.

"ÇEŞME, ALAÇATI BOMBOŞ DEĞİL, BOMBOŞ OLMADI, OLMAYACAK"Son günlerde sosyal medya sayfalarında 'Alaçatı sokakları bomboş, plajlar bomboş' diye paylaşımlar gördüklerini söyleyen ÇEŞTOB Başkanı Demir, "Bunu yadırgıyoruz. Bomboş değiliz. Evet, sakin olabilir. Geçmiş yıllara göre daha az misafirimiz olabilir, ama kesinlikle. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder