adscode
adscode
adscode

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'dan Deprem Açıklamaları

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kahramanmaraş'ta yaptığı açıklamalarda deprem süreci hakkında önemli detaylar paylaştı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'dan Deprem Açıklamaları

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kahramanmaraş'ta yaptığı açıklamalarda depremin siyaset üstü görülmesi gerektiğini vurgulayarak, tüm sivil toplum örgütleri ve muhalif belediyelerle sürecin birlikte yönetilmesi gerektiğini belirtti. Depremi siyasi malzeme yapmayacaklarını söyleyen Kurum, 6 Şubat depreminden bu yana yapılan konut sayısının 276 bine ulaştığını açıkladı. Kurum, yerinde dönüşüm çalışmalarının devam ettiğini ve yıl sonuna kadar en az 200 bin konutun teslim edileceğini belirtti.

Ayrıca, 71 bin 568 konutun yapımı için projelendirme çalışmalarının devam ettiğini ve fay hatları ile ilgili detaylı incelemelerin yapıldığını ifade etti.

Boğaziçi bölgesinde heyelan riskine yönelik yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Kurum, bölgenin güçlendirilmesi ve yerleşim için uygunluğuna ilişkin çalışmaların sürdüğünü açıkladı.

Hocaların verdiği raporlar doğrultusunda vatandaşları bilgilendireceklerini belirten Kurum, tüm ekibin sahada olacağını ve deprem bölgesi için gerekli çalışmaları yapacaklarını sözlerine ekledi. Haberin ayrıntıları için Haber7 uygulamasını veya Twitter hesabını takip edebilirsiniz. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin