adscode
adscode
adscode

CHP de davet krizine parti yönetiminden yanıt

CHP de davet krizine parti yönetiminden yanıt

CHP de davet krizine parti yönetiminden yanıt

CHP’de, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu arasındaki “davet” polemiği sürüyor. Kılıçdaroğlu’nun yakın kurmayı, “ilçe başkanlarıyla toplantıya İmamoğlu toplantıya alınmadı” iddiasına ilişkin, “Belediye başkanları ile toplantılara örgüt başkanları, örgüt başkanları ile toplantılara da belediye başkanları katılmıyor. Herkes rahat konuşsun isteniliyor” yanıtını verdi.

İmamoğlu ile Kılıçdaroğlu arasındaki soğuk rüzgarlara bir yenisi eklendi. Bu sefer parti kulislerini hareketlendiren konu CHP liderinin İstanbul’da pazar günü ilçe başkanlarıyla yaptığı toplantı. Toplantıya “İmamoğlu’nun alınmadığı” ya da “davet edilmediği” iddiaları çoğaldı. Konuya ilişkin Milliyet’e konuşan Kılıçdaroğlu’na yakın kurmay, şu değerlendirmeleri yaptı:

“Genel Başkanımız bu konularda hassastır. Her gittiği yerde gerekli bildirimler yapılır. Genel Başkan’ın kimse gelmesin diye özel bir şeyi olmaz. Ayrıca Genel Başkan’ın ilçe başkanlarıyla yaptığı toplantı ilk defa olmadı, birçok defa ilçe başkanlarıyla toplantı yapmıştır. Ve o toplantılara da belediye başkanları katılmaz. Yani belediye başkanlarıyla yaptığı toplantılara da örgüt yöneticileri katılmaz. Çünkü ne oluyor, herkes rahat konuşsun isteniliyor. Genel Başkanımız il başkanları ile toplantı yapar, MYK üyeleri Genel Başkan’ın onlarla olan bölümüne katılmaz. Çünkü MYK üyeleriyle ilgili de bir şey söyleyebilirler. O nedenle şaşırtıcı olan tabii bunun bu şekilde basında yer alması. Herhalde öyle istiyorlar, yer almasını istiyorlar.” 

‘İstanbul’da eli güçlü değil’

Parti kulislerinde Ankara örneği de konuşuluyor. Kılıçdaroğlu’nun Ankara’da il başkanı adayının belirlenmesi sürecine de belediye başkanlarını karıştırmadığı hatırlatılarak, “İlçelere belediye başkanları karıştı ama Ankara il başkanı adayını belirlerken başkanlara sormadı, kendi karar verdi. Eskiden sorardı. İstanbul’da da onu yapmak istiyor ama orada eli Ankara kadar güçlü değil” deniliyor. 

Kulislerde Kılıçdaroğlu’nun önümüzdeki günlerde İmamoğlu ve ilçe belediye başkanlarıyla il başkanı adayı konusunu görüşmek üzere buluşabileceği ve görüşlerini alabileceği konuşuluyor.

Kılıçdaroğlu, DP’li Enginyurt ile görüştü

DP Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt dün Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti. Enginyurt, sosyal medyadan “Memleketin durumunu konuştuk. CHP’den milletvekili seçilmem sebebiyle gösterdiği ilgiye yüz yüze teşekkür ettim. Vefa, İstanbul’da sadece bir semt adı değildir” dedi. Bu paylaşımın ardından kulisler, Enginyurt’un CHP’nin Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacağı iddiası ile dalgalandı. CHP’li kurmaylar, iddiayı doğrulamadı. Enginyurt, Milliyet’e adaylık konusunun konuşulmadığını belirterek “Gönlümüzden geçer. Ama bunu Kemal Bey’le konuşmadık. Çünkü Genel Başkanımızın konuşması doğrudur” dedi.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder