adscode
adscode
adscode

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü açıklamaları

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 15 Temmuz darbe girişimine karşı verdikleri mücadeleyi anlattı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü açıklamaları

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimine karşı verdikleri mücadeleye ilişkin, "O gece bir bütün olarak Türk milleti gazidir, Meclis'i gazidir. Hep beraber demokrasinin arkasında durdular, demokrasiye sahip çıktılar. " dedi. Özel, Habertürk televizyonunun canlı yayınında, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla açıklamalarda bulundu.

Darbe girişimiyle ilgili olarak, Özel, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün her zaman Meclis'e vurgu yaptığını belirterek, "O yüzden bütün darbelerin hedefi hep Meclis olmuştur. Darbeciler, milletin yetkilendirdiği kişilerden yetkiyi alıp, yetkiyi kendileri kullanmak isterler. O günlerde devletin elindeki istihbarat, gazetecilerin istihbaratı, 'Bunlar bir darbeye kalkışabilir' beklentisi vardı. Böyle tanklarla insanların ezileceği, F-16'larla Meclis'in bombalanacağı kimsenin aklının ucundan geçmiyordu. " ifadesini kullandı. FETÖ'cülerin sistematik bir şekilde yıllardır o güne hazırlandığını kaydeden Özel, "Bir gün bunu yapacaklarmış. Bunlar bir gün cumhuriyet hükümetini devirip yerine Fetullah Gülen'i geçirmek ve yönetimi bir cemaat olarak devralmak üzere hazırlık yapıyorlardı. Liyakat yerine sadakate ya da yaşam biçiminin benzemesine duyulan güven bizi bu noktalara getirdi. " değerlendirmesinde bulundu.

Özel, 2015 MİT raporunun hayata geçirilebilmesi ve iktidarla muhalefetin bu konuda bir araya gelebilmesi halinde, belki bu kadar büyük tehlikeler yaşanmayabileceğini anlattı. Yenikapı Mitingi'ne ilişkin olarak, Özel, "Her zaman siyasette diyalogdan yanayım. Genel başkanın çağırıldığı bir toplantıya iştirak etmesi normal. Orada toplumun tüm kesimlerine açık olunması lazımdı. 'Yenikapı'ya şu partileri çağıralım, bu partileri çağırmayalım. ' bu yanlıştı. Yenikapı Ruhu'ndan ziyade Meclis'in 1920 ruhunu yakalamak lazımdı, bu yapılmadı. " yanıtını verdi. Özel, 20 Temmuz'da OHAL ilan edilmesinin yanlış olduğunu belirterek, "İçine Anayasa değişikliği, referandum ve genel seçim sığdırıldı. OHAL sırasında mahkeme kararlarına, OHAL kararnamelerine itiraz edilemedi. İçine her şeyi attılar ve çok kötü kullandılar o yetkiyi. İnsanların adalete olan güveni sarsıldı. At iziyle it izi birbirine karıştı. Biz, iktidarıyla muhalefetiyle büyük bir dirayet ve samimiyetle bu işi sürdürebilseydik bunlar olmazdı. " diye konuştu. Suriye'ye yapmayı planladıkları ziyaret hakkında konuşan Özel, "Resmi talebimizi yaptık birkaç gün önce. Teorik olarak henüz bir gün yok ama olumlu bir seyir var. Biz de görüşsek, Sayın Erdoğan da görüşse bunun Türkiye'nin lehine bir mesele olduğunu düşünüyorum.

Komşunuzla görüşmeden, el sıkışmadan ne kendi güvenliğimizi, ne oranın toprak bütünlüğünü ne de Türkiye'deki sığınmacıların gönderilmesini başarmamız mümkün değil. " şeklinde konuştu. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder