adscode
adscode
adscode

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, İYİ Parti Milletvekili Kürşad Zorlu İddialarını Yalanladı

Günaydın, İYİ Parti Milletvekili Kürşad Zorlu'nun CHP'ye katılacağı iddialarını yalanladı ve yap-işlet-devret modeliyle ilgili eleştirilerde bulundu.

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, İYİ Parti Milletvekili Kürşad Zorlu İddialarını Yalanladı

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, İYİ Parti Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu'nun CHP'ye katılacağı iddialarını yalanladı. Günaydın, Zorlu ile yüz yüze bir tanışıklığının olmadığını ve konunun kendisiyle ilgisi olmadığını belirtti. Günaydın, basın toplantısında yap-işlet-devret modeliyle ilgili de eleştirilerde bulundu.

Kamu hazinesinin bu modelle "soyulduğunu" iddia eden Günaydın, en kısa işletme süresini veren firmalara ihalelerin teslim edildiğini ve bu firmaların çeşitli gerekçelerle süreleri uzattıklarını söyledi.

Özellikle Kuzey Marmara Otoyolu'nda yaşanan süre uzatma taleplerine değinen Günaydın, eski Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan'ın bu konudaki tavırlarını eleştirdi.

Turhan'ın CEO olarak görev yaparken taleplerde bulunduğunu ve daha sonra bakan olarak bu talepleri onayladığını belirten Günaydın, bu durumun kamu zararına yol açtığını vurguladı. Günaydın, halk iktidarı kurulması halinde bu tür durumların soruşturma sürecine tabi olacağını ve kamu zararının önüne geçileceğini belirtti.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder