adscode
adscode
adscode

CHP'li Belediyenin 15 Temmuz Kararı Büyük Tepki Çekti

CHP'li Etimesgut Belediyesi'nin 15 Temmuz anma etkinliği yapmama kararı büyük tepki topladı.

CHP'li Belediyenin 15 Temmuz Kararı Büyük Tepki Çekti

8 yıl önce gerçekleşen 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde 251 vatandaşın şehit edildiği ve 2 bin 700'den fazla insanın yaralandığı o karanlık gece, Türk milleti tarafından destansı bir mücadele ile püskürtülmüştü.

Ancak CHP'li Etimesgut Belediyesi, 15 Temmuz'un anılacağı etkinlikler düzenlemek yerine 20 Temmuz Dünya Satranç Günü dolayısıyla etkinlikler düzenleme kararı almıştı. Bu karar büyük tepkilere neden oldu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Nihat Yalçın, Etimesgut Belediye Meclisi'nde 15 Temmuz anma etkinliği yapılması önergesi verdiklerini ancak olumsuz yanıt aldıklarını belirtti.

Yalçın, 15 Temmuz'un sadece bir siyasi gruba değil tüm millete karşı yapılmış bir darbe girişimi olduğunu vurgulayarak, Etimesgut Belediyesi'nin aldığı kararı eleştirdi. AK Parti Meclis üyeleri de karara sert tepki gösterdi.

Abburrahman Özkan, CHP'nin teröristlerle aynı masaya oturduğunu ve bu nedenle beklentilerinin olmadığını belirtirken, Arif Yağcı ise CHP'nin darbecilere destek verdiğini ve 15 Temmuz'u unutturmaya çalıştığını ifade etti. Ankaralı vatandaşlar da konuyla ilgili sert eleştirilerde bulundu. Karara tepki gösteren vatandaşlar, CHP'nin milli değerlere karşı duruşunun net olduğunu ve bu tür kararların beklenmemesi gerektiğini dile getirdi.

CHP'li Etimesgut Belediyesi'nin aldığı bu karar, 15 Temmuz'un unutulmasına ve şehitlerin anısının zedelenmesine neden olmuş ve geniş kesimlerden büyük tepki toplamıştır.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin