adscode
adscode
adscode

CHP’li Yücel: Mavi Vatan Tartışmaları Devam Ediyor

CHP'li Deniz Yücel, Mavi Vatan konusunda yapılan tartışmaları basın toplantısında değerlendirdi ve AKP'nin tutarsız politikalarını eleştirdi.

CHP’li Yücel: Mavi Vatan Tartışmaları Devam Ediyor

CHP'nin önemli isimlerinden Deniz Yücel, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi.

İstanbul Milletvekili Namık Tan'ın Mavi Vatan konusundaki konuşmasına ilişkin olarak yapılan linç kampanyasını eleştiren Yücel, partilerinin daima Türkiye'nin denizlerdeki hak ve çıkarlarını savunduğunu vurguladı.

Yücel, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in, Mavi Vatan konulu toplantıda Dış Politika Danışma Kurulu ve Milli Güvenlik Politikaları Danışma Kurulu üyeleriyle bir araya geldiğini belirtti. Ayrıca, AKP Sözcüsü Ömer Çelik'in de konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunduğunu ifade etti.

Mavi Vatan kavramının Türkiye'nin Karadeniz, Ege Denizi ve Akdeniz'deki meşru çıkarlarını korumak anlamına geldiğini belirten Yücel, iktidarın sadece seçim dönemlerinde bu konuyu gündeme getirdiğini ve iç politika malzemesi olarak kullandığını öne sürdü.

Yücel, Doğu Akdeniz'de Türk balıkçılara yönelik tacizlere sessiz kalındığını, Ege Denizi'ndeki gayri askeri statüdeki adaların silahlandırılmasına tepki gösterilmediğini ve Doğu Akdeniz'de hala münhasır ekonomik bölge ilan edilmediğini dile getirdi. Son olarak, Mavi Vatan Tatbikatı'nın isminin değiştirildiğini belirten Yücel, "Mavi Vatan kavramı hamaset malzemesi değildir. Bizim için bu, Türkiye'nin denizlerdeki haklarını savunmaktır. " dedi.

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, AKP'den ve Ömer Çelik'ten, konuyla ilgili olarak açıklama yapmalarını ve gerektiğinde özür dilemelerini beklediklerini ifade etti. Basın toplantısına Genel Başkan Yardımcıları Yankı Bağcıoğlu, İlhan Uzgel, Murat Bakan ve İstanbul Milletvekili Namık Tan da katıldı. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder