adscode
adscode
adscode

CHP'nin köpeklerle ilgili tarihi gerçeği

CHP'nin köpeklerle ilgili tarihi gerçeği ve günümüzdeki tepkileri

CHP'nin köpeklerle ilgili tarihi gerçeği

CHP'nin sahipsiz köpeklere yönelik 'Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne karşı sert muhalefeti devam ediyor.

Ancak gündeme gelen bir gerçek, CHP'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk döneminde benzer bir sorunla karşılaştığında sahipsiz köpekleri "itlaf" ettiği ortaya çıktı. Atatürk döneminde Resmi Gazete'de yayımlanan genelgede, sahipsiz köpeklerin itlaf edilmesi kararlaştırılmıştı.

Köpeklerin maskesiz dolaşmasına dahi müsamaha gösterilmediği ve itlaf edileceği belirtilmişti. Bu gerçek, CHP'nin bugünkü tutumunu sorgulamaya açarken, CHP lideri Özgür Özel ve diğer milletvekillerinin saldırgan köpeklerin uyutulması konusundaki ajitatif söylemleri de eleştirilmeye devam ediyor. CHP'nin tarihi gerçeklerle yüzleşmesi ve geçmişteki tutumuyla günümüzdeki tavrı arasındaki çelişki, kamuoyunda tartışma yaratmaya devam ediyor. Sahipsiz köpeklerin korunması konusunda net bir politika belirlemesi beklenirken, CHP'nin söylem ve eylemleri arasındaki uyumsuzluk dikkat çekiyor. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin