adscode
adscode
adscode

CHP Sözcüsü Deniz Yücel Cuma Hutbesini Eleştirdi

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, son Cuma hutbesini hedef alarak tepki çekti. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın örtünme ve evlilik konularındaki açıklamalarını eleştirdi.

CHP Sözcüsü Deniz Yücel Cuma Hutbesini Eleştirdi

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, son Cuma hutbesini hedef alarak tepki çekti. Yaptığı basın toplantısında, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın örtünme ve evlilik konularındaki açıklamalarını eleştirdi. Yücel, "Bir Diyanet İşleri Başkanı var ki akıllara zarar! Adam kendini resmen Şeyh'ül-İslam sanıyor.

Geçtiğimiz Cuma hutbesinde, ‘Kadınların yüz, el ve ayakları hariç örtünmesi gerektiğini, kadınların gençlerin erken yaşta evlenmesi gerektiğine’ dair bir şeyler saçmalamış.

Diyanetin sınırsız bütçesiyle, saltanat süren bu hadsiz adam, Anayasamıza göre Türkiye Cumhuriyeti devletinin demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olduğunu unutmuşa benziyor.

Unuttuysan hatırlatalım, Ali Erbaş! İnsanların giyimine, yaşam tarzına, kaç yaşında evleneceklerine telkin ve tavsiye yoluyla dahi karışamazsın. Haddini bil! Burası Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti! Türkiye'de kadınlar kaç yaşında kadınlar kaç yaşında evleneceklerine kendileri karar verebilirler. Türkiye'de kadınlar siz istiyorsunuz diye dört duvarına sıkışıp kalmazlar.

"

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a destek veren sivil toplum kuruluşları temsilcileri ise CHP sözcüsü Yücel'in ifadelerine tepki gösterdi.

Anadolu-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Mustafa Güçlü ve Diyanet-Sen eski Başkanı Mehmet Bayraktutar, "Sayın Ali Erbaş yasalara uygun olarak görevini yapmıştır. Cuma hutbesi Müslümanlara hitap etmektedir. " şeklinde konuştular.



CHP Sözcüsü Yücel'in Cuma hutbesini hedef alması ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ı eleştirmesi, toplumda farklı görüşlere neden olmuş durumda. Güçlü, "Diyanet'in hutbeleri Müslümanların işidir. Kutuplaştırıcı açıklamalar doğru değildir. Toplumun sosyal ilişkileri normal rayında ilerliyor. " açıklamasında bulundu. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder