adscode
adscode
adscode

CHP Sözcüsü Deniz Yücel'e Yönelik Tepkiler Artıyor

CHP Sözcüsü Deniz Yücel'in tesettür ile ilgili yaptığı açıklamalara gelen tepkiler artarak devam ediyor

CHP Sözcüsü Deniz Yücel'e Yönelik Tepkiler Artıyor

CHP Sözcüsü Deniz Yücel'in son Cuma hutbesinde tesettür ile ilgili yaptığı açıklamalara gelen tepkiler artarak devam ediyor.

Yücel'in Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a hakaretvari ifadeler kullanarak tesettürü saçmalık olarak nitelendirmesi, sivil toplum kuruluşlarından ve AK Parti milletvekillerinden yoğun tepki aldı. Diyanet Sen, CHP Genel Merkezi önünde basın açıklaması yaparak tepkisini dile getirdi. Memur-Sen, MİL-SEN, Mil Diyanet Sen ve Anadolu-Sen gibi STK'lar da CHP Sözcüsü'ne karşı çıkarak "Haddinizi bilin" çağrısında bulundu.

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Dr. Hasan Arslan, CHP sözcüsünün açıklamalarını parti görüşü ise çok vahim olarak nitelendirirken, İsmail Çağlar Bayırcı ise bu sözleri İslam düşmanlığı olarak değerlendirdi. AK Parti milletvekilleri, CHP Sözcüsü'ne özür dileme çağrısında bulundu.

Deniz Yücel'in açıklamaları kamuoyunda büyük tepki çekerken, AK Parti milletvekilleri ve sivil toplum kuruluşları, inançlara saygı çağrısında bulunarak söz konusu açıklamaları kınadı. Tepkilerin devam etmesi beklenirken CHP'nin sessiz kalmayı tercih etmesi dikkat çekiyor.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin