adscode
adscode
adscode

CHP Zihniyeti Tarihi Bina İle İlgili Soruşturma Başlatıldı

CHP'nin 100 yaşındaki tarihi binayı deforme ederek dönüştürmesi ile ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı soruşturma başlattı.

CHP Zihniyeti Tarihi Bina İle İlgili Soruşturma Başlatıldı

CHP'nin her fırsatta kültür ve sanata önem verdiklerini söylemelerine rağmen, 100 yaşındaki tarihi binayı deforme ederek aslına uygun olmayan bir biçimde dönüştürmesi gündeme bomba gibi düştü. Musiki Muallim Mektebi olarak bilinen bu binanın tarihi taş döşemesinin oyulduğu ve avluda delikler açılarak ışıklandırma yapıldığı ortaya çıktı. Tarihi yapının makinelerle kırılması ve düğün etkinliklerinde kullanılmak üzere değiştirilmesi tepkilere neden oldu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı konu ile ilgili inceleme başlattı ve Ankara Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'ndan tarihi yapının eski haline döndürülmesi ve sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunulması kararı çıktı.

1924 yılında Millî Eğitim Bakanlığı'na bağlı olarak musiki eğitimi veren bir okul olarak inşa edilen bu tarihi bina, AK Parti döneminde sorunsuz olarak kullanılmıştı. Ancak Mamak Belediyesi CHP'nin yönetimine geçtikten sonra deforme edilerek orijinal görünümünden uzaklaştırıldı. Tarihi binanın önemli bir yere sahip olduğu ve Türk müziğinin ve tiyatrosunun önemli isimlerini yetiştirdiği biliniyor.

Aynı zamanda Türkiye'nin ilk Türk Operası olan Özsoy Operası, bu binada bestelenmişti. AK Parti tarafından restore edilen ve orijinal motiflerine uygun hale getirilen bina, CHP döneminde tekrar zarar görmüş oldu. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın aldığı karar ile tarihi yapının eski haline getirilmesi ve sorumluların cezalandırılması bekleniyor.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin