Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), erken seçim tartışmaları sürerken, cumhurbaşkanı aday adaylarının belirlenmesi için imza sürecini başlattı. CHP Meclis Grup Yönetimi tarafından yürütülen bu süreçte, milletvekilleri aday göstermek istedikleri isimleri hazırlanan dilekçelere yazarak imzalıyor.
İlan edilen takvime göre, cumhurbaşkanı aday adaylığı başvuruları 21 Şubat'a kadar devam edecek. Milletvekillerinin imza verme sürecinin başlamasıyla birlikte, hazırlanan ön seçim formu da kamuoyuna sunuldu.
Öneri formunda, isim yazılacak kısmın "......... ......... 'nun" olarak belirtilmesi, CHP TBMM Grubu'nda belirli bir isme yönlendirme yapıldığına dair tartışmaları beraberinde getirdi. Özellikle, bu ifadenin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun soyadıyla uyumlu olması, formun İmamoğlu'na göre hazırlandığı yorumlarına neden oldu.
Ekrem İmamoğlu, süreçle ilgili yaptığı açıklamada, "Cuma günü kimlerin aday olduğu netleşecek. Ondan sonra 23 Mart'ta oy kullanılacak. 23 Mart'tan sonra aday açıklanacak. Hayırlısı. Parti içi süreçlerde olgunlaşmadan hiçbir şeyi böyle çat çat söylemeyi sevmem. Şu anda bu işin dinamik yapıları var. Milletvekillerimizin imza süreçleri var. Parti örgütümüzün, il başkanlarımızın, diğer yöneticilerin şu anda süreci muhakeme ettiği bir zaman diliminin içerisindeyiz. Onların takdirleri benim için çok kıymetli." ifadelerini kullandı.
Öte yandan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, daha önce yaptığı açıklamada, önseçime karşı olmadığını ancak kendisinin katılmayacağını belirterek, "Aday belirlemede alternatif yöntemlerin de dikkate alınması" gerektiğini ifade etmişti.
CHP'deki bu gelişmeler, parti içindeki adaylık sürecinin seyrini ve olası adayların kimler olacağını merak konusu haline getirdi.
Gönder