adscode
adscode
adscode

Ciğer Sarma Tarifi: Edirne Mutfağının Lezzeti Evde Deneyin!

Türkiye’nin zengin mutfak kültüründen biri olan ciğer sarma tarifini evde deneyerek, Edirne'nin lezzetini keşfedin. Hem göze hem mideye hitap eden bu geleneksel tarifte kuzu ciğeri, pirinç ve çeşitli baharatlar bulunuyor.

Ciğer Sarma Tarifi: Edirne Mutfağının Lezzeti Evde Deneyin!

Edirne mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan ciğer sarma, Osmanlı mutfağının prestijli yemeklerinden biri olarak bilinir.

Kuzu ciğeri, pirinç, soğan ve baharatlarla harmanlanıp kuzu gömleğine sarılarak fırında pişirilen bu yemek, tarih boyunca etli yemekler arasında özel bir yere sahiptir.

Ciğer Sarma İçin Gerekli Malzemeler:- 1 takım kuzu ciğeri- 1 takım kuzu iç gömleği (ciğer zarı)- 1 su bardağı pirinç- 1 demet taze nane veya 2 yemek kaşığı kuru nane- 1 demet taze soğan veya 1 büyük baş kuru soğan- 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık- 2 yemek kaşığı kuş üzümü- 2 yumurta- 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı- Yeteri kadar karabiber ve tuzCiğer Sarma Tarifi Nasıl Yapılır:1. Kuzu gömleğini (ciğer zarı) yumuşaması için bol ılık su içinde bekletin ve sonrasında haşlayın. 2. Tereyağında dolmalık fıstıkları kavurup pirinci ekleyin ve suyunu çektirin. 3. Haşlanmış ciğerleri doğrayın ve damarlarını temizleyin. 4. Pilava bir yumurta ekleyip karıştırın ve gömleğin içine doldurun. 5. Kenarları yuvarlak şekilde kapatıp fırında pişirin ve sıcak olarak servis yapın. Bu lezzetli yemeği evde deneyerek, Edirne'nin zengin mutfak kültürünü keşfedin. Afiyet olsun!.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder