adscode
adscode
adscode

Çin'den Yaşlılara Yönelik Yenilikçi Robot Geliştirildi

Çin'in Fudan Üniversitesi tarafından geliştirilen insansı robot, yaşlanan nüfusun taleplerini karşılamak için üretildi. Robot, yaşlılara kişiselleştirilmiş ve empatik bakım sağlayabilecek şekilde tasarlandı.

Çin'den Yaşlılara Yönelik Yenilikçi Robot Geliştirildi

Çin'deki Fudan Üniversitesi tarafından geliştirilen robot, yaklaşık 165 cm boyunda ve 62 kg ağırlığında. Bu insansı robot, 45 akıllı ekleme sahip olup "hiyerarşik üretici bedenlenmiş beyin modeli" ile donatılmış durumda. Robot, yaşlanan nüfusun artan taleplerini karşılamak için geliştirilmiştir.

Fudan Üniversitesi Mühendislik ve Teknoloji Akademisi Dekan Yardımcısı Gan Zhongxue, robotun amacının yaşlılara kişiselleştirilmiş ve empatik bakım sağlayabilen bir "sağlık yol arkadaşı" yaratmak olduğunu belirtti.

Robotun duygusal zekası, beynin motivasyon ve dopamin ödül mekanizmasından ilham alıyor ve insan benzeri algılar ve davranışlar üreten çok seviyeli koordineli teşvik algoritmaları kullanıyor. Son iki yıldır geliştirilen robot, mekanik, biyoloji, mühendislik, bilgisayar bilimi ve büyük veri alanlarında uzman bir ekip tarafından tasarlandı. 2024 yılı sonuna kadar bir deneme sürümü çıkarmayı planlayan ekip, Jiangsu ve Zhejiang gibi eyaletlerde kapsamlı testler yapıyor. Bu testler, yaşlılara yataktan kalkmalarında veya tuvalete gitmelerinde yardım etme gibi görevleri içeriyor.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder