Çin Devlet Başkanı 12 yıl sonra Türkiye'ye geliyor

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, 12 yıl sonra 2025 yılı başında Türkiye'ye gelecek.

Çin Devlet Başkanı 12 yıl sonra Türkiye'ye geliyor

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in, 2025 yılı başında Türkiye'yi ziyaret etmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da 2025 yılı ortalarında yapılması beklenen Şangay Grubu Zirvesine katılması bekleniyor.

EN SON 12 YIL ÖNCE GELMİŞTİ

2012’de Türkiye'de büyük bir protokolle konuk edilen Xi Jinping'in ziyareti, iki ülke basınında da olumlu yorumlanmıştı.

Xi Jinping, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ikili ilişkilerin gelişmesi için üst düzey temasların sürdürülerek stratejik güvenin arttırılması, gerçekçi işbirliği genişletilerek ortak gelişmenin gerçekleştirilmesi, kültürel iletişim sıkılaştırılarak halklar arasındaki dostluğun güçlendirilmesi ve çok taraflı işbirliğinin güçlendirilerek, ortak çıkarların korunması gibi başlıkları ele almıştı.