adscode
adscode
adscode

Çin Hizmetler Sektörü PMI Düşüş Gösterdi

Çin hizmetler sektöründe PMI endeksi haziranda önceki aya göre 2,8 puan azalarak 51,2'ye geriledi. Sektördeki büyüme ise son 8 ayın en düşüğüne geriledi.

Çin Hizmetler Sektörü PMI Düşüş Gösterdi

Çin'in önde gelen ekonomi ve finans haberleri servisi Caixin'in açıkladığı verilere göre, Çin hizmetler sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin satın alma yöneticileri endeksi haziranda düşüş kaydetti. Endeks önceki aya göre 2,8 puan azalarak 51,2 seviyesine geriledi, ancak hala büyüme eşiği olan 50 puanın üzerinde seyretmekte. Sektördeki büyüme ise son 8 ayın en düşüğü olarak kaydedildi. Haziran ayında sektörde istihdam azalırken, iş güveni alt endeksi de Mart 2020'den bu yana en düşük seviyeye geriledi.

Ancak iç ve dış talepteki artış sürmekte olup, yeni siparişler ve yeni ihracat siparişleri alt endeksleri pozitif bir görünüm sergilemeye devam etmektedir.

Piyasa veri hizmetleri şirketi IHS Markit'in anket sonuçlarına göre hazırlanan endeks, sektördeki ekonomik aktivitenin barometresi olarak kabul edilmekte olup, Ulusal İstatistik Bürosu tarafından açıklanan imalat dışı satın alma yöneticileri endeksi de hizmetler alt endeksinde 0,3 puanlık bir düşüşle 50,2 seviyesine gerilemişti..

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder