adscode
adscode
adscode

Çin Menşeli Elektrikli Otomobil Üreticisi Skywell Türkiye'yi Ziyaret Etti

Çinli elektrikli otomobil üreticisi Skywell, Türkiye'ye yatırım yapmak ve distribütörleriyle stratejik ortaklıkları genişletmek amacıyla Ankara'da temaslarda bulundu.

Çin Menşeli Elektrikli Otomobil Üreticisi Skywell Türkiye'yi Ziyaret Etti

Kısa süre önce Çin menşeli otomobil ithalatına ilişkin yeni düzenleme yapılmıştı.

Yatırım teşvik belgesi kapsamında gümrük muafiyetinden yararlanarak gerçekleştirilen Çin menşeli otomobil ithalatının ek mali yükümlülükten muaf olacağı açıklandı. Bu duyurudan kısa süre sonra BYD'nin Türkiye'de 1 milyar dolarlık yatırım yapacağı açıklanmıştı. Şimdi ise bir başka Çinli elektrikli otomobil üreticisi Skywell'in yetkilileri Türkiye'ye ziyarete geldi.

Ankara'da gerçekleştirilen temaslarda Ulu Motor ve Ulubaşlar Grubu kurucu başkanı Nuri Ulubaş, Ulu Motor Yönetim Kurulu Başkanı Halil Ziya Ulubaş, Skywell Europe & UK CEO'su Mahmut Ulubaş ile ev sahibi Skywell Ankara Yetkili Bayii Yönetim Kurulu Başkanı Cankay Çetinkaya katılım sağladı. Skywell yetkilileri, Türkiye'nin yeni enerji araç endüstrisi teknolojisini ve kapasitesini geliştirmeyi hedeflediklerini belirtti. Yatırım yapacak olanlar, Çin menşeli otomobillerin ithalatında uygulanan ek vergiden muaf tutulacak.

Geçen ay alınan kararla Çin menşeli otomobillere yüzde 40 ek vergi getirilmişti. Ticaret Bakanlığı, yerli üretimin desteklenmesi ve dış ticaret dengesinin korunması amacıyla bu kararın alındığını açıklamıştı. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder