adscode
adscode
adscode

Çin Uzay Programı Ekibinden İstasyon Dışı Görev Başarıyla Tamamlandı

Çin Uzay Programı ekibi, uzay istasyonu dışında gerçekleştirdikleri görevle başarılı bir şekilde donanımların kurulumunu gerçekleştirdi.

Çin Uzay Programı Ekibinden İstasyon Dışı Görev Başarıyla Tamamlandı

Çin İnsanlı Uzay Programı Ajansı (CMSA) tarafından yapılan açıklamaya göre, taykonotlar Yı Guangfu ve Li Cong, istasyon dışındaki görevlerini başarıyla yerine getirdiler. Diğer yandan, istasyonda kalan Li Guangsu, ekip içerisinden destek sağladı.

Yaklaşık 6,5 saat süren uzay yürüyüşünde, taykonotlar istasyonun robotik kolunun yardımıyla uzay enkazına karşı koruma cihazları, kablolar ve diğer donanımların kurulumunu gerçekleştirdiler. Bu, istasyonda gerçekleştirilen 15. uzay yürüyüşü ve Şıncou-18 taykonot ekibinin ikinci araç dışı görevi oldu. Çin'in Tiengong Uzay İstasyonu, ABD'nin uzay araştırmaları alanındaki kısıtlamaları nedeniyle kurulmuş bir uzay istasyonudur. İstasyon, çekirdek modül ve laboratuvar modüllerinden oluşmaktadır ve gelecekte bir uzay teleskobu da eklenmesi planlanmaktadır. Taykonot ekibi, 25 Nisan'da istasyona gönderilmişti ve 6 ay boyunca uzay bilimi deneyleri ve teknik testler gerçekleştirecekler. İstasyonda dönüşümlü olarak görev yapan üç kişilik ekip, "Şıncou" ve "Tiencou" mekikleriyle istasyona ulaşmaktadır.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder